ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a întâlnit, miercuri, în județul Argeș, un bărbat aflat într-un scaun cu rotile și l-a întrebat: ”Ce viteză prinde?”. Momentul a fost suprins în imagini, Gestul premierului este intens criticat pe rețelele sociale.Premierul Ludovic Orban a făcut, miercuri, o vizită de lucru în județul Argeș, unde a participat la mai multe evenimente, scrie News.ro.
La un moment dat, premierul a întâlnit un bărbat în vârstă, aflat într-un scaun cu rotile și l-a întrebat: ”Ce viteză prinde?”. ”Asta e de handicap, prinde mai mult, dar o las așa...”, i-a răspuns bărbatul.

Ludovic Orban a dat mâna cu persoana aflată în scaun cu rotile și i-a urat sănătate.

Momentul a fost surprins în imagini, iar cel care le-a postat pe Facebook a adăugat mesajul: ”Cum să întrebi o persoană aflată în scaun cu rotile...CE VITEZĂ PRINDE? Numai Orban putea face asta....”.

Postarea a strâns zeci de mii de vizualizări și sute de comentarii, cele mai multe negative la adresa premierului. Chiar și cei care au înțeles că a vrut să fie empatic, au concluzionat: ”Atât poate”.

O gafă similară, de care unii, probabil, își mai amintesc, este cea făcută în 2011 de Elena Băsescu, candidată la acea vreme la europarlamentare. Fiica cea mică a fostului președinte spunea că i-a adus „unui domn de vârsta bunicului ei un scaun electric”, din partea mamei sale, impresionată de bătrânii aflați într-un azil din județul Gorj.