ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban le-a cerut sâmbătă cetățenilor să nu participe la mitingul anunțat pe social media în acest weekend în Piața Victoriei din București, opinând că astfel de manifestări „nu transmit nimic”, iar participanții „se pun pe sine în pericol” și „se situează fățiș împotriva unor reglementări legale”.

„Sunt convins că Ministerul de Interne este gata să ia toate măsurile. Eu îi îndemn pe oameni să nu iasă la astfel de mitinguri care, sincer, nu transmit nimic, se pun pe sine în pericol și se situează fățiș împotriva unor reglementări legale. Portul măștii este stabilit prin lege ca fiind obligatoriu în spații închise. Sigur că, dacă ies afară, nu poți să-i obligi să poarte masca. E o adevărată campanie, care este derulată din foarte multe surse, o campanie care se vede că este organizată, finanțată și este o campanie care este împotriva intereselor fundamentale ale cetățenilor români. Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului. Îi rog pe români să-și apere sănătatea, atât sănătatea lor, cât și sănătatea semenilor lor, în primul rând al celor pe care-i iubesc”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, la plecarea de la sediul MAI, potrivit Agerpres

Reacția lui Orban a venit în replică la o întrebare pusă de jurnaliști, care erau curioși dacă autoritățile vor da amenzi pentru „cei care ne îndeamnă să nu purtăm măști” și care au anunțat pe social media participarea la un protest ce va avea loc duminică seara, în Piața Victoriei.

Pentru corectitudinea informației, trebuie precizat că cei care au protestat vineri seară în Piața Victoriei și care vor ieși în stradă și duminică de la ora 18:00 nu s-au pronunțat împotriva respectării măsurilor sanitare, ci împotriva adoptării unei legi de către Parlament care va da undă verde pentru internarea forțată a asimptomaticilor și reținerea bunurilor acestora. 

Astfel, avocatul Gheorghe Piperea și activista Iosefina Pascal au anunțat că vor participa la un protest duminică, 12 iulie, de la ora 18.00, în Piața Victoriei din Capitală. Scopul lor este de a contesta „proiectul anti-constituțional de lege privind carantina și izolarea”, pe care îl acuză că ar introduce „dictatura sanitară”, încălcând democrația și libertățile cetățenești în România. 
 
Proiectul legislativ a fost formulat de Guvern, adoptat de Camera Deputaților și înaintat Senatului, care a amânat deocamdată asumarea acestei legi, din cauza amendamentelor aduse și a contestării publice.