ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, după ședința de la Ministerul de Interne, că, în temeiul noii legi a carantinării, Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) vor merge pe urma a 4.500 de persoane care scăpaseră de internare după ce CCR declarase neconstituțională carantinarea prin ordin de ministru. Aceasta, după ce primul ministru afirmase în ajun că a solicitat mărirea organigramei DSP și a serviciilor de ambulanță cu 1.000 de posturi la nivel național.

„Am solicitat câteva lucruri importante. DSP-urile vor trebui să emită toate deciziile pentru persoanele diagnosticate cu coronavirus care fie nu s-au internat, fie au ieșit la cerere din spital înainte de a fi vindecate. Este vorba de 4.500 de persoane pentru care nu am avut temei pentru a dispune izolarea și nu am evaluat starea de sănătate.

Accelerarea anchetelor epidemiologice atât la cazurile identificate pozitiv, cât și la persoanele care urmează să fie diagnosticate.

Este firesc să se impună izolarea pentru 14 zile a persoanelor care au intrat în contact cu persoane infectate.

Am solicitatat internsificarea acțiunilor de control, mobilizarea tutotor angajaților, pentru sancționarea celor care nu respectă legea.

Am solicitat Poliției să susțină DSP-urile în identificarea persoanelor care au intrat în contact cu persoane infectate pentru a fi izolate sau carantinate.

Am solicitat Poliției să reia controalele pentru a verifica dacă se respectă izolarea sau carantinarea”, a declarat marți Ludovic Orban, citat de Știri pe Surse

Premierul anunțase luni seară că Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) trebuie întărite și că a solicitat mărirea organigramei cu 1.000 de posturi la nivel național, atât pentru D.S.P., cât și pentru serviciile de ambulanță.

„(...) Acum avem posibilitatea de a utiliza pârghia detașării și, în felul ăsta, putem să întărim Direcțiile de Sănătate Publică, pentru că au funcții foarte importante Direcțiile de Sănătate Publică. Emiterea deciziilor legate de persoanele infectate, persoanele care sunt în izolare la domiciliu, derularea anchetelor epidemiologice, inspecția sanitară care trebuie să efectueze controale și în spitale și în unități pentru verificarea respectării măsurilor de protecție a sănătății. De asemenea, în toate celelalte activități care trebuie derulate, DSP-urile trebuie întărite. Noi am crescut organigramele cu o mie de oameni pentru DSP-uri la nivel național și pentru ambulanțe tot cu o mie de oameni. Prin Hotărârea de Guvern privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății”, a anunțat Orban, luni seară, la Digi 24, citat de Agerpres

Potrivit acestuia, deocamdată este greu de făcut o predicție cu privire la evoluția virusului, însă pot fi luate măsuri pe plan local, în funcție de situație.Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews