Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că verbul „la modă” în politica românească este  „a da”, acuzând faptul că în alegeri s-a dat „șpagă”. Într-un discurs rostit miercuri seară, liderul PNL a atacat și balada populară ”Miorița” că reflectă „o mentalitate contrară unei societăți care trebuie să evolueze”. Orban consideră că ”fatalismul” pe care îl inoculează balada ”Miorița” copiilor nu este benefic pentru societate, motiv pentru care dorește ca aceasta să fie scoasă din programa școlară.

”Avem o poezie, Miorița, vă spun sincer că susțin să fie scoasă din programa școlară. Nu numai fatalismul care există și faptul că un om, deși este înștiințat că o să i se întâmple ceva rău, nu face nimic, mai sunt și alte lucruri care nu cad bine. Sunt niște chestiuni acolo care intră în subconștientul copilului care învață această poezie, care reflectă o mentalitate contrară unei societăți care trebuie să evolueze, care trebuie să se dezvolte, care trebuie să bată cărări nebătute, trebuie să recupereze un decalaj moștenit nu din cauza noastră", a afirmat Ludovic Orban.

”Când te duci în orice localitate rurală sau în urbanul mic, uneori și pe la periferiile orașelor mari, să faci campanie sau să nu faci campanie, ci să te duci la niște evenimente, prima întrebare este: 'Ce ne dați, domnul Orban?' Asta s-a întâmplat în 30 de ani, oamenii s-au obișnuit că politicienii vin și le dau ceva, ca și cum politicienii ar avea ceva, vin ei cu bani de acasă să le dea la oameni ceva. Sigur că s-a dat șpagă în alegeri, s-au dat bani grei, bani furați, că nimeni nu dă bani câștigați pe muncă cinstită sau din propria afacere sau din salariul pe care l-a obținut muncind cinstit și corect”, a spus Orban, la evenimentul „Români care mișcă România”, un proiect al PNL de reprezentare a oamenilor de afaceri.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews