ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban este sceptic cu privire la creșterea alocațiilor. Proiectul PSD de creștere a alocațiilor a fost făcut fără un studiu de impact și fără să țină cont „de situația în care se găsește astăzi România”, afirmă șeful Executivului, care consideră că este vorba doar de „un populism ieftin” al social-democraților.
 
„Deocamdată este un vot, până intră legea în vigoare mai sunt proceduri constituționale. Este un populism ieftin al PSD care nu are niciun fundament în realitatea economică", a afirmat premierul Ludovic Orban, joi, într-o emisiune la Radio România Actualități.
 
El a acuzat fosta guvernare a PSD că a lăsat vistieria țării goală, iar propunerea PSD privind majorarea alocațiilor a fost făcută fără un studiu de impact și într-un moment care nu poate fi comparat cu cel în care PNL a propus același lucru.
 
„Noi când am propus majorarea alocațiilor pentru copii am făcut acest lucru pentru că nu mai fuseseră majorate din 2015. Era o majorare pentru care existau resurse financiare la bugetul statului. Este clar că PSD a venit cu un proiect fără niciun fel de studiu de impact (...) și a reușit să obțină votul pentru acest proiect fără să țină cont de situația în care se găsește astăzi România”, a spus Orban.
 
„Ne dorim creșterea alocațiilor, dar aceasta să fie sustenabilă, pentru că dacă o facem altfel, orice creștere de venit, de salariu, a pensiilor, duce la inflație și la erodarea puterii de cumpărare și creșterea nu se face decât pe hârtie fără ca oamenii să poată să cumpere mai mult din banii pe care-i primesc în plus”, a explicat premierul.
 
Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul PSD privind majorarea alocațiilor pentru copii. Au fost 179 de voturi "pentru", 29 de abțineri, iar trei deputați nu au votat. Proiectul pleacă la promulgare la președintele Klaus Iohannis.
 
Proiectul aprobat miercuri în Camera Deputaților prevede ca alocația de stat pentru copii să fie majorată de la 300 lei la 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap. În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, alocația ar urma să crească de la 150 lei la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.