ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că se vor lua măsuri legale împotriva profesorilor care nu acceptă să predea online, însă a subliniat că nu își „imaginează” că un cadru didactic poate să refuze să-și desfășoare activitatea și prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță. Premierul crede că majoritatea dascălilor „se adaptează și își fac datoria”, dar nu exclude o modificare a legii Educației pentru a-i sancționa pe cei care se arată sceptici.

„Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor.

Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații.

Dacă va fi necesar să facem modificări la legea educației, vom face.

Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde sunt, vom lua măsuri legale. Dar, majoritatea se adaptează și își fac datoria”, a declarat Ludovic Orban, citat de Digi24
 
Același premier liberal care astăzi nu concepe ca profesorii să nu-și facă datoria, chiar dacă ei sunt specializați în pedagogie, nu în videochat, afirma cu câteva săptămâni în urmă că Guvernul nu are bani să mărească salariile cadrelor didactice, argumentând că „atunci când îți scad veniturile, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”. Pe cale de consecință logică, stimulentele financiare pentru dascălii chemați „să-și facă datoria” sunt văzute de șeful Guvernului ca niște investiții exotice, numai bune de tăiat de pe lista de cheltuieli a bugetului statului.