ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seară, că se va face o campanie de informare publică pe tema măsurilor de relaxare care vor fi luate după data de 15 mai.
 
„Anunțul președintelui României, pe care îl susținem, este foarte clar: se vor elimina restricțiile privitoare la libera circulație. Nu vor mai fi în vigoare ordonanțele militare care au instituit aceste restricții și, practic, cetățenii se vor putea mișca liber, vor putea ieși din casă și cu alte scopuri decât cu scopurile pentru care s-a permis ieșirea din casă în ordonanțele militare. Sigur că vor trebui respectate niște reguli, adică vor rămâne regulile de distanțare fizică, să nu se stea în grupuri mai mari de trei persoane, să poarte mască în mijloacele de transport în comun. Vor fi un set de reguli care vor însoți această măsură de eliminare practic a restricțiilor referitoare la libera circulație”, a declarat premierul la postul B1 TV.

Întrebat dacă aceste măsuri de eliminare a restricțiilor vor fi valabile, după data de 15 mai, și pentru cei de peste 65 de ani, Orban a arătat că „măsura va fi valabilă pentru toți cetățenii români”.

Premierul a adăugat că va exista o campanie de informare publică în acest sens. „Cu siguranță vom avea o campanie de informare publică. Această campanie va fi și generală, dar vom avea și o campanie de informare aferentă fiecărei măsuri pentru care se elimină restricții”, a afirmat Orban.
„Când se vor relaxa măsurile va exista o mișcare mai mare a cetățenilor, va exista o posibilitate de reluare cel puțin a sectorului hotelier. În ceea ce privește reluarea activitatii la restaurante suntem încă într-o analiză foarte serioasă. Pentru că noi înainte să relaxam anumite măsuri facem o anchetă epidemiologică. Nu pot să dau un orizont de timp, nu știm când se vor redeschide. În ceea ce privește hotelurile, hotelurile cu siguranță nu vor avea restricții, hotelurile vor putea funcționa în anumite condiții de respectare a unor reguli prin care să se reducă la maxim posibilitatea de infectare. Asta va depinde și de mișcarea oamenilor și nevoia oamenilor de cazare”, a declarat Ludovic Orban.