ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică seară, la România Tv, că Guvernul nu va putea crește pensiile cu 40%, având în vedere că situația economică este una nefavorabilă.„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut, chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă. Suntem într-o criză economică, criză care a afectat veniturile la bugetul de pensii, cât și la bugetul se stat se vede limpede că majorarea cu 40% nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul financiar al României”.
 
 
De asemenea, întrebat dacă se așteaptă ca noua lege privind impozitarea pensiilor speciale să fie declarată neconstituțională, premierul a precizat: ”Am văzut că este atacată și această lege. Mi-e greu să spun ce va decide CCR. În ce mă privește, consider că principiul contributivității este principiul fundamental care va trebui să stea la baza calcului pensiilor.  Problema pensiilor este foarte serioasă. (...) sistemul de pensii nu trebuie gândit pentru astăzi, pentru moment, pentru a aduce voturi în alegeri, ci trebuie gândit să fie stabil, sustenabil. Multe din inițiativele astea vin în întâmpinarea unei nevoi reale, există o profundă nemulțumire în societate față de pensiile care au fost calculate pe nedrept, profitând de anumite reglementări legale care au fost folosite în mod abuziv. Este clar că nu se poate continua așa, că trebuie găsită o soluție în care să se creeze un echilibru la nivelul tuturor pensiilor”.
Orban s-a declarat un susținător al pensiilor de serviciu pentru cadrele militare.