ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma consultărilor cu partidele politice desfășurate luni la palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a ales să-l desemneze candidat la șefia Guvernului pe Dacian Cioloș (proaspăt președinte al USR), nemulțumind cele două partide mari, PNL și PSD. 

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat azi că mâine, miercuri, 13.10.2021, la orele 12.00, își depune demisia din funcție și a calificat decizia președintelui drept o cacealma, afirmând că, niciun partid nu va susține  Guvernul Cioloș:

"Din păcate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacealma, care nu numai că nu are ca obiectiv soluționarea crizei, ci are ca efect prelungirea crizei politice și guvernamentale și adâncirea crizei. Este evident pentru orice om care cunoaște situația politică din România că, în ciuda bunei intenții a USR PLUS și a lui Dacian Cioloș, care, de altfel, au fost singurii care s-au prezentat la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier, desemnarea ca prim-ministru a lui Dacian Cioloș este o desemnare care nu ține cont de principiul loialității constituționale care ar fi trebuit aplicat și nu ține cont de faptul că desemnarea trebuie să se facă în persoana unui premier care să aibă cu adevărat șansa de obține o majoritate parlamentară. (...) Nici actuala conducere a PNL, nici alte partide politice nu vor susține un Guvern Cioloș", a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.
 
În schimb, proaspătul numit, Dacian Cioloș, susține că a discutat deja cu liderii PNL și UDMR, iar o primă rundă de negocieri va avea mânie după-masă:
 
"Nu cred că aceste partide (PNL și UDMR) vor refuza, pentru că asta ar însemna prelungirea crizei.

De foarte multe ori au clamat responsabilitatea. Sunt convins că vor da dovadă de responsabilitate, mai ales într-o perioadă în care mor zilnic oameni în spitale.

Oferim responsabilitate și cerem responsabilitate și din partea PNL, UDMR și a minorităților, cu care vom lansa discuții pentru formarea guvernului", a declarat Cioloș, marți, într-o conferință de presă, citat de HotNews
  

 

Un cititor ne amintește că la Cotroceni AUR l-a propus pe Călin Georgescu. Consemnăm.