ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul va adopta luni hotărârea privind o nouă prelungire a stării de alertă pe teritoriul României, informează Agerpres.

După ce secretarul de stat în Ministerul de Interne, Gheorghe Sorescu, a anunțat că proiectul privind prelungirea stării de alertă nu are avizul Consiliului Legislativ, premierul Ludovic Orban a spus că se vor convoca luni Comitetul Național pentru Situații de Urgență și o ședință de Guvern, astfel încât prelungirea cu 30 de zile să fie adoptată.

„Dacă nu avem avizul Consiliului Legislativ, nu o să putem să adoptăm astăzi. Asta înseamnă că va trebui luni să facem Comitetul Național pentru Situații de Urgență și ședință de Guvern, astfel încât să adoptăm prelungirea stării de alertă. Solicitați Consiliului Legislativ”, a spus Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern de joi.

Secretarul de stat a arătat că proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost elaborat și depus la SGG, cu toate avizele, în vederea transmiterii spre avizare la Consiliul Legislativ.

„Conține toate măsurile stabilite în actuala reglementare. (...) De asemenea, conține măsurile de protecție sanitară necesare în ziua votului pe 27 septembrie”, a detaliat Gheorghe Sorescu.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat joi la Pitești că ministerul pe care îl conduce va propune prelungirea stării de alertă cu încă o lună, relatează Mișcarea de Rezistență.

„După cum vedem și evoluția, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătății este de prelungire a stării de alertă”, a declarat Nelu Tătaru, joi, într-o conferință de presă.

Cea mai recentă prelungire a stării de alertă a fost dată prin hotărâre de guvern pe 14 august și a intrat în vigoare din 16 august.