ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ludovic Orban, fostul lider PNL, actual lider de partid de buzunar „Forța Dreptei”, nu se dezminte. Recunoscând că a făcut Covid deși e vaccinat cu 3 doze de injecție anti-Covid, el le recomandă fanilor lui să se vaccineze sau măcar să respecte măsurile „sanitare”. În 2020 el a fost un maestru al implementării unor măsuri draconice, dublate de amenzi pe măsură. Ca să nu-l ia lumea la șuturi, între două îndemnuri pandemiste el sugerează și renunțarea la certificatul Covid. Vaccinații știu de ce: pentru că a avea dozele făcute și atestatul luat printr-un document cu cod QR nu te scutește nici să iei, nici să răspândești noul coronavirus. Iar asta, la pachet cu toate privilegiile de liberă circulație și liberă asociere, îi poate transforma pe vaccinații infectați dar netestați în principalul vehicul de răspândire a virusului.  

„Am fost absent din spațiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv. Am avut Covid-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reușit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnavit deși sunt vaccinat și cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 și respect regulile de protecție sanitară. Cel mai probabil, am fost infectat cu omicron.

Nu am avut o formă gravă. Simptomele ( febră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritația căilor respiratorii ) s-au manifestat timp de 2, 3 zile. Am putut să văd direct acțiunea instituțiilor implicate. Am fost sunat de DSP București chiar în ziua în care am fost introdus în aplicația Coronaforms pentru efectuarea anchetei epidemiologice și am primit pe mail decizia DSP cu privire la perioada de izolare în ziua următoare. Am fost sunat și de un reprezentant al DSP Prahova, probabil pentru că în ancheta epidemiologică am indicat ca loc posibil de infectare o localitate din județul Prahova, unde mi-am petrecut revelionul. În perioada în care am fost izolat la domiciliu am fost vizitat de poliție de două ori pentru a fi verificat dacă respect decizia de izolare. Nu am fost la spital, dar mi-am monitorizat constant saturația de oxigen cu pulsoxiometrul.

De astăzi, mi-am reluat activitatea obișnuită și sunt la fel de dedicat ca și până acum reprezentării în Parlament a cetățenilor români. 

PS1: Vă recomand cu încredere să vă vaccinați. Chiar dacă nu elimină riscul de îmbolnăvire, cu siguranță vă ferește de o formă mai gravă a bolii. (sau vă asigură o formă „mai ușoară” a morții, n.r.)
PS2: Solicit coaliției de guvernare să renunțe complet la ideea Certificatului Verde.
PS3: Indiferent dacă sunteți sau nu vaccinați, respectați în continuare măsurile de protecție sanitară”, a scris politicianul pe Facebook

Ludovic Orban este cunoscut pentru modul „dedicat” în care a condus regimul Orbannis, luând sau girând măsuri covidiene dintre cele mai drastice, printre care închiderea oamenilor în case și interzicerea participării la slujba de Înviere, interzicerea pelerinajelor, închiderea școlilor, închiderea restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, impunerea purtării măștilor, închiderea piețelor acoperite și scoaterea piețarilor în aer liber în frigul toamnei, carantina de noapte și interzicerea manifestărilor cu public de 1 Decembrie, restricțiile de călătorie și carantinarea celor sosiți în țară de sărbători. La fel ca Florin Cîțu, Ludovic Orban a fost mâma dreaptă a lui Raed Arafat în cadrul CNSU, semnând cu pixul propriu deciziile propuse de urgentist pentru prelungirea la infinit a stării de alertă.

În acest sens, îndemnul „respectați în continuare măsurile” venit din gura lui capătă o dimensiune burlescă, nemaivorbind de îndemnul la vaccinare, el și alți infectați vaccinați cu 3 doze fiind dovada vie (dacă nu dovada moartă) a „eficienței” serurilor experimentale Covid. Solicitarea ca actualii guvernanți să renunțe la impunerea certificatului Covid poate fi ori o răzbunare politică pe foștii camarazi care i s-au dovedit dușmani din PNL, ori vreun moment rar de sinceritate: din prisma unui vaccinat infectat și carantinat, poate că a conștientizat că pașaportul de vaccinare nu i-a folosit la nimic.