ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a discutat vineri la Ministerul Afacerilor Interne, despre măsurile de relaxare pe care autoritățile urmează să le ia. Premierul a participat la ședința Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României. Printre aceste măsuri, se regăsește introducerea termoscanerelor la locul de muncă și în școli.


„„Este clar că trebuie să facem o inventariere a tuturor măsurilor restrictive care au fost luate și mai ales să stabilim niște criterii cât se poate de obiective privitoare la cadența măsurilor de relaxare, că este vorba de libertatea de circulație, redeschiderea școlilor, reluarea transportului public, pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză foarte serioasă, care va cuprinde riscul epidemiologic și un set de măsuri aferente măsurii de relaxare. (…) De exemplu, posibilitatea realizării unui triaj la școală sau la locul de muncă, prin intermediul termometrelor electronice. 
Pentru a pune în aplicare o astfel de măsură, e nevoie de o dotare a companiilor, a instituțiilor publice astfel încât se poată lua temperatura în fiecare zi la locul de muncă. Dacă persoana are o temperatură de peste 37 de grade, să nu i se permită accesul la locul de muncă și să fie supusă unei evaluări medicale, inclusiv testarea pentru COVID astfel încât să se reducă posibilitatea ca oameni care ar putea fi infectați cu COVID să fie la muncă sau fie în spații publice. Aplicarea acestei măsuri presupune o pregătire”, a afirmat premierul.