Înregistrări care fac parte din dosarul întocmit de procurorul DNA Lucian Onea președintei Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, nu au nicio legătură cu acest caz. Jurnaliștii de la Lumea Justiției au arătat cum procurorii Lucian Onea și Cerasela Raileanu de la DNA Ploiești au trimis-o în judecată pe fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP)  be baza unor înregistrări cu discuțiile purtate între doi șoferi de tir care își spuneau oful despre antigel, chiuloasă, starea vremii și alte probleme legate de mașină.

Lumea Justiției menționează că, printr-un rechizitoriu verificat de adjunctul sefului Sectiei I a DNA Danut Volintiru, s-a descoperit că în dosarul Anei Maria Pătru, în loc să existe înregistrări care să probeze pretinsul trafic de influență, există de fapt 101 înregistrări cu discuții purtate între doi șoferi de tir, sau discuții purtate de cei doi camionagii cu soțiile lor.

Reiese astfel că procurorul Lucică, suspendat acum din funcție, a trimis în instanță rechizitoriul 308/P/2016 privind-o pe Ana Maria Patru, fără a pune la dosar înregistrările care aveau rolul de a proba acuzațiile sale.

Dosarul însă a ajuns în Tribunalul Bucuresti la judecatoarea Elena Brandusa Gheorghe, care l-a luat la puricat. Astfel au fost solicitate de la DNA Ploiești înregistrările care au la bază acuzațiile aduse Anei Maria Patru.
Cum în acest dosar nu exista decât o singură interceptare, care să o vizeze pe Ana Maria Patru, Onea a fost nevoit să trimită în instanță niște înregistrari la nimereală, mai exact șase DVD-uri despre care a susținut ca ar conține înregistrări care probează cele reținute în actul de sesizare a instanței.