Luju.ro: Curtea de Apel București a obligat statul la plata unor daune morale de 15.000 lei pentru cele două săptămâni de carantină abuzivă la care a fost supus șeful Șantierului Naval Tulcea, Laurențiu Rușinoiu

„Am stat incuiat in camera de hotel desi testul COVID era negativ... M-am simtit ca un detinut, dar fara fapta penala si condamnare... Am fost nevoit sa ridic mancarea lasata pe mocheta din fata camerei... Dupa sesizarea mea scrisa, doar mie mi-au pus mancarea pe un suport”
Continua sa apara marturii cutremuratoare despre tratamentele inumane la care au fost supusi romanii in numele combaterii pandemiei de coronavirus.
De data aceasta, Lumea Justitiei va prezinta cazul inginerului Laurentiu-Daniel Rusinoiu, directorul santierului Naval Vard Tulcea, tinut abuziv in carantina timp de doua saptamani in martie-aprilie 2020, cand a fost nevoit sa se intoarca din Italia in Romania, din motive de serviciu, chiar daca era complet asimptomatic, iar testul anti-COVID i-a iesit negativ (dupa cum avea sa afle mult mai tarziu, abia in instanta). Vorbim chiar despre o premiera in justitie: cel dintai dosar in care statul roman este obligat la plata de daune morale pentru tratamentul degradant la care si-a supus un cetatean in carantina instituita in starea de urgenta sub pretextul combaterii COVID-19.

Laurențiu Rușinoiu
Marti, 13 decembrie 2022, judecatoarele Elena Avrigeanu, Madalina-Gabriela Radulescu si Liliana Ion-Chirita de la Curtea de Apel Bucuresti au dispus ca statul roman si Directia de Sanatate Publica Braila, in solidar, sa-i plateasca lui Rusinoiu despagubiri morale de 15.000 de lei pentru cele mai mult de 14 zile in care inginerul a fost tinut in carantina in perioada 20 martie – 3 aprilie 2020, dupa cum urmeaza:
- 10.000 lei pentru restrangerea libertatii in mod nelegal prin masura carantinei;
- 5.000 lei pentru modalitatea de punere in executare a masurii carantinei in intervalul de mai sus.
Altfel spus: despagubirile sunt atat pentru carantina in sine, cat si prin felul inuman in care seful de santier naval a fost tratat in acele doua saptamani, dupa cum el insusi a relatat in fata judecatorilor. Hotararea Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la ICCJ.
Inainte de a va lasa sa cititi minutele instantelor si mai ales actiunea de apel a reclamantului, mentionam ca daunele solicitate de acesta sunt mult mai mari: 250.000 lei, defalcate astfel:
- 125.000 de lei pentru repararea prejudiciului suferit ca urmarea a instituirii unei masuri nelegale privative de libertate – carantina institutionalizata;
- 125.000 de lei pentru repararea prejudiciului generat de tratamentele degradante generate de punerea in executare a masurii de carantinare.
Totodata, precizam ca Laurentiu Rusinoiu este reprezentat de catre avocata Silvia Uscov.

Silvia Uscov
Integral la Lumea Justiției
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect
Recomandările noastre

27 martie: Basarabia „se unește pentru totdeauna cu Mama sa, România”. Aproape toți cei care au votat Unirea au fost apoi vânați de bolșevici și au sfârșit în lagărele sovietice. Ei sunt Martirii Basarabiei, Martirii Unirii. Să nu-i uităm niciodată!

Virgiliu Gheorghe: Războiul văzut și războiul nevăzut
Secțiuni: Dezvăluiri Justiție Armată Servicii Prima pagină Știri
Persoane: Laurențiu Rușinoiu
Locații: București
Subiecte: aberații pandemice
Organizații: Curtea de Apel Bucuresti
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (3)