ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Site-ul luju.ro vine cu o nouă dezvăluire senzațională. După ce, în septembrie, jurnaliștii de la Lumea Justiției publicau înregistrări cu un  „membru #rezist” care dezvăluia aspecte incredibile din interiorul mișcării, confirmân finanțarea din exterior pentru protestele Rezist, acum site-ul de investigații vine cu noi informații-bomb. Conform sursei citate, DIICOT anchetează modul în care mișcarea Rezist este finanțată, fiind investigate fapte de constituire de grup infracțional organizat și spălare de bani. În anchetă sunt vizate tranzacții cu cryptomonede realizate dintr-un depozit virtual, sumele fiind de peste 15 milioane dolari.

Procurorii DIICOT investigheaza finanțarea mișcării Rezist, faptele vizate fiind constituire de grup infracțional organizat și spălare de bani. În anchetă sunt vizate tranzacții cu cryptomonede realizate dintr-un portofel virtual, utilizat de mai multe organizații din România ce colaborează cu mișcarea Rezist, scriu jurnaliștii de la luju.ro.

În ultimii trei ani, ar fi fost făcute 403 tranzacții în valoare totală de 14,9 milioane de dolari, bani care ar fi ajuns la organizațiile ce promovau protestele din România. Potrivit sursei citate, procurorii au în vedere faptul că toate sumele ar proveni de la Fundația Stefan Batory din Polonia. Cu câteva săptămâni înainte de protestul din 10 august, ar fi fost retrase din acel depozit virtual sute de mii de euro.

Potrivit unor indicii care se afla in atentia anchetatorilor, printre beneficiarii sumelor de bani primite din acest portofel de la Fundatia Stefan Bathory nu s-au numarat doar grupari #rezist, ci si mai multe organizatii non-gvernamentale cunoscute in mediul online ca sustinatoare fervente ale DNA, Iohannis, Ciolos, USR etc, precum: Declic, VaVedem, Coruptia Ucide, Oradea Civic, Funky Citizens, Just, Casa Jurnalistului, Vice.com sau Rezistenta TV (care gazduia interviurile cu fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi, Monica Macovei, Raluca Pruna etc).

Sursele apropiate dosarului DIICOT, au mai confirmat ca in saptamanile premergatoare protestelor din 10 august, din „protofelul” de bitcoin #REZIST au fost retrase sume de ordinul sutelor de mii de euro, titrează EVZ.