ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



O notă de informații transmisă DNA din dosarul fostului ofițer SRI Daniel Dragomir arată că ofițerii SRI erau implicați în "documentarea și dezvoltarea informațiilor ce făceau obiectul cauzelor aflate în instrumentarea Secției de combatere a infracțiunilor conexe și Serviciului Teritorial Ploiești", scrie luju.ro.

Nota de informații a Serviciului Român de Informații a fost trimisă la DNA în 2014 după ce Direcția condusă la acea vreme de Laura Codruța Kovesi a solicitat informații despre activitatea lui Daniel Dragomir în cadrul Serviciului.

„Contextul în care lt. Col. (4) Dragomir Daniel a contactat ofiterii SRI care erau implicati in documentarea si dezvoltarea informatiilor ce faceau obiectul cauzelor aflate in instrumentarea Sectiei de combatere a infractiunilor conexe de coruptie si a Serviciului Teritorial Ploiesti din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie”, se arată în nota de informații, publicată de luju.ro.

În dosarul respectiv, în decembrie 2016, Daniel Dragomir a fost condamnat de Tribunalul București la un an de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri, decizia nefiind definitivă. În același dosar fiind condamnată și soția sa, tot la un an de închisoare cu suspendare.