ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru prima dată, un procuror recunoaște că a discutat despre un dosar penal cu vestitul general SRI Dumitru Dumbravă, considerat coordonatorul „câmpului tactic” din instanțe și parchete. Este vorba despre procuroarea Elena Iordache de la PICCJ, care, în cadrul anchetei Inspecției Judiciare privind aplicarea Protocolului PICCJ-SRI din 2009, a oferit o declarație în care a oferit detalii extrem de grave despre implicarea SRI în anchetele penale, scrie luju.ro.

Procuroarea Elena Iordache a dezvăluit ca în timp ce instrumenta un dosar al lui Traian Băsescu a fost convocată în biroul șefei Secției de urmărire penală și criminalistică de la acea vreme, Camelia Sutiman. Potrivit procuroarei Iordache, odată ajunsă în biroul lui Sutiman, aceasta i l-a prezentat pe „domnul general Dumbravă de la SRI”, cerându-i să discute cu el despre o adresă pe care o făcuse către Serviciul Roman de Informații. În acest context, Elena Iordache a precizat că generalul Dumbravă ar fi fost interesat de actele de urmărire penală pe care le efectuase în dosarul fostului președinte Traian Băsescu.

Nu a fost insa singura întâlnire pe care procuroarea PICCJ Elena Iordache a avut-o cu ofițeri SRI. Aceasta a dezvăluit ca în timpul instrumentarii unui alt dosar a fost căutată de doi ofițeri SRI, care i-au precizat ca doresc sa discute despre stadiul cauzei și actele de urmărire penală administrate. Iordache a catalogat discuția ca fiind una ciudată, având în vedere că ofițerii SRI cereau realizarea unor percheziții domiciliare.