ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul care a așteptat să se facă ora 06:00 pentru a intra în casa din Caracal unde se presupune că a fost ucisă Alexandra,  Cristian Ovidiu Popescu, este, așa cum dezvăluia încă de la început ziarista Sorina Matei, unul dintre stâlpii mișcării #rezist din justiție. Procurorul din Caracal a primit un premiu „pentru merite deosebite, în perioada 2009 – 2010, în activitatea profesională, rezultate din instrumentarea unui număr mare de cauze, un număr ridicat de rechizitorii, cauze complexe sau cu impact în comunitate”, fiind apreciat pentru devotamentul său chiar de Codruța Koveși, la acea vreme Procuror General al Parchetului de pe lîngă ÎCCJ. 

Site-ul luju.ro prezintă în exclusivitate un set de fotografii care demonstrează că procurorul Cristian Ovidiu Popescu este un element #rezist, precum și legăturile sale cu activiști controversați din justiție care au legături cu ONG-urile finanțate din străinătate sau cu fundațiile lui George Soros.
 
Jurnaliștii de la luju.ro amintesc că protestul din 16 septembrie 2018 a fost unul nelegal, de care conducerea Curții de Apel București s-a delimitat printr-un comunicat.

Printre alții, la protestele în robă au fost prezenți și Marius Bulancea, fosta mână dreaptă a Laurei Codruța Kovesi, șef de secție în DNA Structura Centrală, menționat în Raportul de Control al Inspecției Judiciare din 2017, care a stat la baza revocării din funcție, un an mai târziu, a lui Kovesi, dar și șeful Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din Parchetul General, Dan Romulus Varga. Plus controversatul procuror de la Parchetul Militar București, Bogdan Ciprian Pîrlog – cel care a participat la protestele din 10 august 2018, din Piața Victoriei, și care, împreună cu ONG-ul procuroarei DNA Carmen Alexandra Lăncrănjan, cere în instanță desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.
 
Unul dintre instigatorii la proteste, dar și la măsuri de blocare a activității instanțelor era fostul membru al CSM, Cristi Vasilică Dănileț, un apropiat al Monicăi Macovei, actual judecător la Tribunalul Cluj.