ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a declarat vineri, într-un discurs susținut în timpul unei vizite la o societate agricolă din regiunea Gomel, că datorită „dictaturii în Belarus domnește ordinea și bunăstarea", în timp ce cetățeni din "Occidentul bogat" vin la el în țară ca să cumpere sare, potrivit agenției de presă oficiale belaruse Belta citată de Agerpres.

„Am deschis granița pentru ei înainte de Paștele catolic și de Radunița, care va fi peste câteva zile (Paștele blajinilor sau Paștele morților, în lunea de după Duminica Tomii - n.r.). Să vină oamenii din Polonia, Lituania, Letonia să viziteze mormintele rudelor lor, așa cum a fost întotdeauna. Le-am permis asta fără vize. Și, ce să vezi, oamenii nu sunt lăsați să vină în Belarus. De ce? Pentru că oamenii vin la noi și cumpără sare. Ei bine, nu au sare! Occidentul mare și bogat nu are sare! Și pentru ca oamenii să nu spună că belarușii trăiesc normal, pur și simplu nu îi lasă să vină. Asta e întreaga lor democrație!”, a afirmat Lukașenko.

„Slavă Domnului că la noi e Dictatură!", a spus președintele belarus, citat de agenția de presă Belta. „M-ați criticat cu toții: Dictatură, Dictatură! În schimb există ordine în această dictatură! Dacă nu ar fi fost dictatură, am fi trăit în mizerie”, a adăugat el în discursul susținut în fața localnicilor din Cecersk, oraș din regiunea Gomel, situat într-o zonă care a fost puternic contaminată în urma dezastrului de la Cernobâl.

În același timp, Lukașenko a spus că Rusia și Belarus nu vor putea fi îngenuncheate de Occident, afirmând că sancțiunile occidentale au determinat Minskul să caute noi oportunități. "Tot ceea ce producem se cere astăzi pe piața noastră principală - în Rusia, China și alte țări", a declarat liderul belarus.

Armata rusă a folosit teritoriul belarus pentru invazia sa militară din Ucraina, la începutul campaniei și, ulterior, pentru a se retrage aici atunci când a abandonat regiunile nordice Kiev și Cernigău, mai informează sursele citate
. Foto: Lukașenko și Fiul