ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din păcate, lumea handbalului a fost și ea afectată de tragedia din Turcia, căpitanul echipei naționale de handbal masculin de seniori a Turciei, Cemal Kütahya, decedând alături de fiul său de cinci ani, Çınar, scrie IHF.

„Am aflat cu profundă tristețe despre moartea lui Cemal Kütahya, căpitanul echipei noastre naționale de handbal masculin, și a fiului său Çınar Kütahya, care au fost îngropați sub dărâmăturile casei în care locuiau în orașul Antakya", se arată în comunicatul oficial al Federației de Handbal din Turcia (THF).

Kütahya, în vârstă de 32 de ani, a fost găsit sub dărâmături în clădirea prăbușită în care locuia în Antakya, în prezent jucând pentru Hatay Büyükșehir Belediyespor, liderul campionatului din Türkiye cu 14 victorii și o singură remiză în primele 15 meciuri ale sezonului.

Kütahya a jucat anterior la nivel de club la B.B. Ankaraspor, Beykoz Belediyesi SK și la clubul românesc CSU Suceava, înainte de a reveni în Türkiye, țara sa natală, pentru a evolua la Hatay Büyükșehir Belediyespor.

Fostul fundaș dreapta a fost, de asemenea, unul dintre cei mai buni jucători de beach handbal ai echipei naționale masculine de beach handbal a Turciei, fiind cel mai bun marcator al turneului masculin de handbal EHF EURO 2021, cu 151 de puncte, când Turciei a terminat pe locul 15 din 18 echipe.