ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul regulament pregătit de Primăria Timișoara prevede ca timișorenii să-și poată plimba câinele sau pisica cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul, în schimb, cei care hrănesc porumbeii vor primi amendă între 100 și 200 de lei, potrivit tion.ro.

Cățeii și pisicile vor putea circula în cadrul transportului în comun din Timișoara respectând următoarele condiții:

„Câinii de talie medie și mare vor fi ținuți în lesă, prinsă de zgardă sau ham și vor purta botniță.

Câinii de talie mică vor fi ținuți în lesă, prinsă de zgardă sau ham, ținuți în brațe sau în cușcă/ geantă de transport.

O persoană va fi însoțită de maxim un animal de companie de talie medie sau mare, iar cele de taie mică în funcție de capacitatea permisă de cușcă/ geantă de transport și cu respectarea cerințelor etologice în funcție de specie/ rasă.

Deținătorul achită și compostează și pentru câine/ pisică bilet de călătorie.

Animalul trebuie să fie îngrijit, socializat și însoțit de carnetul de sănătate (…).

Persoana însoțită de animalul de companie trebuie să aleagă cea mai liberă zonă a mijlocului de transport în comun și să evite orele de vârf și mijloacele de transport aglomerate, spațiul trebuie să permită o distanțare de minimum un metru față de celelalte persoane.

Conducătorul de bord sau controlorii titlurilor de călătorie au dreptul să solicite persoanei însoțite de animal părăsirea mijlocului de transport în situația în care nu sunt respectate aceste prevederi, iar acesta refuză să se conformeze”, se arată în proiectul ce propune modificarea HCL 371/2007.

Totuși, de la călătoritul cu autobuzul, precum și celelalte mjloace de transport în comun, sunt exceptate animalele de fermă și păsările de fermă, amenda fiind asemănătare cu lipsa biletului de călătorie.

De asemenea, conform proiectului de hotărâre publicat pe site-ul PMP, „este interzisă hrănirea animalelor și a păsărilor pe domeniul public și privat al municipiului Timișoara”.