ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Măi popor, ție nu-ți sună cunoscut ce se-ntâmplă? 

Ce-a făcut George Simion, de-l anchetează astăzi bravii procurori? Păi, a „instigat” la alcătuirea de liste, false, cred... Dar ce făcuse Dragnea Liviu la referendumul de demitere a Petrovului, în 2012? Păi, și el cam  „instigase” ca  oamenii să iasă la vot (adică era cât pe ce să se aprobe de către organizatori niște tombole cu mici cadouri pentru cetățenii responsabili care se prezentau la vot, dar a ieșit deranj și tombolele nu s-au mai făcut până la urmă). S-a clamat, atunci, fraudarea unui milion și jumătate de voturi... la sfârșit, doar vreo 800 de „bucăți” au fost dovedite, dar, hei! s-a făcut dreptate! Iar instigarea, ooooo!!!!, instigarea făptuită de Dragnea a rămas! Și a fost sancționată cu închisoare cu suspendare. 

Ce-au făcut procurorii cu listele ălora de votaseră la Referendum? Le-au confiscat, i-au căutat pe păcătoși, i-au pus să jure... i-au băgat la „onoranta instanță”... și mulți nici n-au mai recunoscut că au votat, de frică să nu-i ia potera.  Ce fac astăzi procurorii cu listele de susținători ai unui candidat, în sprijinul căruia a „instigat” George Simion? Le iau, le verifică, îi caută pe ăia care au semnat, îi pun să semnez în fața lor, ca să poată compara... la fel, mulți vor zice că nu-i semnătura lor, ca să nu se spună că n-au „cooperat” cu organele de anchetă. 

În schimb, pentru Clotilda, rezemată-n cadrul ușii și supraveghind cum scormonesc niște intruși în sacii cu voturi, a fost în regulă. Sacii au fost confiscați de către „oamenii legii” și cu ocazia asta nu s-a mai putut face renumărarea buletinelor de vot. Au fost depozitați undeva unde a plouat peste ei. Ghinion! Și sacii de la Referendum au fost confiscați, tot așa, și nu s-a mai făcut vreo numărătoare de control. A plouat, a nins peste ei, s-au spart țevi peste ei, s-au umplut de mucegai, poate când s-au mai uscat o fi fost și-un mic incendiu care n-a putut fi localizat în timp util, cine mai știe? Și, ghinion! Nu s-a mai putut verifica nimic. Oricum, se dăduse, pentru orice eventualitate, când abia se crăpa de ziuă, o erată. 

A doua zi după ce PSD a pierdut, cu maxim răsunet, alegerile pentru europarlamentarele din 2019, l-au umflat pe Dragnea! Ghinion plus coincidența dracului, de data asta! George Simion, măi dragă, ia vezi mata că duminică sunt europarlamentarele... dacă nu-ți iese numărătoarea, mi-e că aud „din off” un cristalin sunet de cătușe. C-așa fac „oamenii legii”. Nici măcar părul nu și l-au schimbat, darămite, năravul! 

Eu nu am urmărit această campanie electorală căci nu m-a interesat, dar, chiar și așa neatentă cum am fost, n-am putut să nu remarc blocada mediatică aproape generalizată împotriva AUR. Credeți că „monstruoasele colaliții” sau „bisericuțele de conjunctură electorală”, cum vreți să le spuneți, se tem de AUR pentru ca să nu cumva să le sufle chiflele de sub nas, la locale? Evident, nu! Miza este numai și numai la EUROPARLAMENTARE! Acolo este pericolul.

Mai țineți minte cum erau caracterizați alegătorii PSD pe când PSD-ul era câh! în ochii intelectualilor civici, ONG-urilor finanțate de diverși licurici și ai ambasadelor? Analfabeți... bătrâni... săraci... atârnători la buget... cu o instrucție primară... asistați social... proști... știrbi... încredințați că pământul e plat ca o clătită... Astăzi, electoratul PSD este select, nu glumă, în schimb alegătorii AUR sunt analfabeți... bătrâni... săraci... atârnători la buget... și puneți dumneavoastră restul, că nu-mi place să mă repet. Deoarece, la fel, activismul progresist nici măcar părul nu și l-a schimbat, darămite, năravul! 

Așa că... pe mine toate aceste întâmplări de ultimă oră m-au convins  pe ce listă de viitori europarlamentari să pun ștampila duminică. E și asta, cred, o formă de protest!
........................................................................................
P,S. „În 2016, la alegerile locale, organizația Inițiativa România depunea o plângere penală la DNA privind falsificarea semnăturilor de susținere pentru unii candidați PNL la primăriile din București «A existat și o expertiză grafologică, era clar că semnăturile sunt falsificate... Concluzia a fost că da, s-au falsificat semnături, dar pentru că nu mai era de competența procurorilor DNA, pe legea 78/2000, au declinat dosarul», povestește membrul fondator al Inițiativei România ce s-a ales de primul dosar penal de falsificare de semnături electorale.” (ROMÂNIA EUROPA LIBERĂ, ro, 24 septembrie 2019)

„Apar informații halucinante în scandalul semnăturilor falsificate pentru alegerile prezidențiale. Listele mai multor candidați au fost anulate de BEC după ce angajații au constatat că ar exista semnături false. CCR i-a reintrodus pe o parte din candidați în cursă. Angajații BEC fac însă acuzații grave, sub protecția anonimatului.(RENAȘTEREA. ro, 30 septembrie 2019)

„Poliția Predeal a deschis un dosar penal in rem pentru «fals în înscrisuri sub semnătură privată» în urma sesizărilor potrivit cărora primarul interimar al orașului a întocmit și semnat pentru conformitate mai multe liste de susținere ale ALDE la alegerile pentru Parlamentul European. Pe listele de susținători ai ALDE ar exista semnături false, inclusiv ale unor persoane decedate.” (EVZ. ro, 16 mai 2019)

Și așa mai departe... La fiecare strângere de semnături a fost fix aceeași poveste. Dar numai acum se dau televiziunile de ceasul morții și ne lămuresc, cu voci grave, că presupusa „instigare” e un fel de crimă cu premeditate, deoarece legea și numai legea și mereu legea...