ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, valabilă în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei, în nordul Olteniei, în Carpații Meridionali și Orientali, de luni de la ora 12:00, până la ora 23:00, informează Mediafax.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp”, potrivit ANM.
 
 
De asemenea, tot luni, între orele 12:00 și 23:00, a fost emisă o avertizare cod galben de ploi, în mai multe regiuni din România.
 
„În sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp”, a mai precizat Administrația Națională de Meteorologie.