ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un articol publicat joi în The American Conservative, jurnalistul Rod Dreher relatează acțiunile partidului conservator VOX de apărare a dreptului părinților de a-și feri copiii de obligativitatea ideologiei gender și homosexuale în programa școlară, într-o Spanie condusă de partidele stângii progresiste, care urmăresc să distrugă valorile tradiționale în numele egalității.
 
Totodată, acesta prezintă replicile socialiștilor, pline de acuze și mistificări la adresa conservatorilor, pe care îi ostracizează ca „extremiști”, „retrograzi” și instigatori la ură, în clasica retorică demolatoare a comuniștilor sovietici. Jurnalistul conservator îi cataloghează pe stângiștii spanioli drept reprezentanți ai totalitarismului de stil nou.

Citând un articol publicat de cotidianul spaniol El Pais, acesta enumeră demersurile făcute de formațiunea VOX pentru a da dreptul părinților să-și retragă copiii de la activitățile școlare cu caracter ideologic sau moral contrar convingerilor împărtășite de familie.  

„O măsură a partidului spaniol VOX, de extremă dreapta, generează dezbateri aprinse pe tema educației și a drepturilor copiilor. Supranumit de VOX „veto-ul parental”, amendamentul le oferă părinților dreptul de a-și retrage copiii de la atelierele complementare organizate la școală în timpul orelor. Aceasta presupune obligarea școlilor să ceară acordul părinților pentru a ține „prelegeri, ateliere sau activități cu caracter ideologic/moral contrar convingerilor acestora”, conform textului proiectului legislativ. Ceea ce include prezentări pe tema educației sexuale și a drepturilor homosexualilor.

Dezbaterea legată de acest proiect a izbucnit în urmă cu o săptămână, după ce VOX a condiționat susținerea bugetului în regiunea Murcia (sud-estul Spaniei) de includerea veto-ului parental în legea educației”.

Mai mult decât atât: „între timp, opt miniștri regionali ai educației din PSO (partidul socialist) au semnat luni un document prin care acuzau VOX de folosirea veto-ului parental cu scopul de a afecta armonia școlară și cultura dialogului, impunând în schimb autoritarismul orb și irațional”.
 
De asemenea, într-un interviu publicat duminică de ziarul El Correo, ministrul educației Isabel Celaá a afirmat că „o familie homofobă […] nu are dreptul să-și educe și copiii în spirit homofob. Autoritatea parentală nu se confundă cu dreptul de proprietate”.

Argumentul conform căruia copiii nu sunt proprietatea părinților lor a fost contrazis de liderul formațiunii conservatoare PP, aliată a VOX, Pablo Casado, care a calificat această teorie drept comunistă.       

„Nu cumva ne spun ei că avem familii de tip cubanez, unde copiii aparțin Revoluției? Vrem să ajungem în situația în care copiii să-și toarne părinții că nu sunt buni revoluționari?”.

Jurnalistul Rod Dreher subliniază că asta e exact intenția guvernului stângist din Spania. El atrage atenția asupra faptului că etichetarea partidului VOX ca formațiune de „extremă dreapta” în presa europeană și americană a devenit deja o obișnuință. El Pais a publicat un rezumat al programului politic al VOX, ale cărui idei nu sunt nici pe departe extremiste, în opinia lui Dreher.

Purtătoarea de cuvânt a facțiunii socialiștilor din parlamentul spaniol a postat pe Twitter următoarea acuză la adresa partidului VOX:

„Aceștia nu sprijină comunitatea LGBTI, nu sprijină căsătoriile între persoane de același sex, nu sprijină egalitatea dintre femei și bărbați, nu vor să admită că ideile lor retrograde nu sunt împărtășite de întreaga societate. Asta nu se poate numi libertate, ci ură”.

Ură! Desigur, mereu este vorba despre „ură”, observă Rod Dreher clișeul confiscat de stângiști, în logica luptei de clasă.

În replică, partidul VOX a postat pe contul său oficial de Twitter următorul mesaj, cenzurat prompt de către rețea, care a și suspendat temporar contul partidului:

„Ceea ce nu putem concepe este ca voi să intrați în casa noastră și să ne spuneți cum trebuie să trăim și să ne educăm copiii. Și, cu atât mai puțin, atâta vreme cât promovați pederastia din bani publici”.

Ziarul El Pays prezintă diversele programe educaționale care sunt vizate de criticile formațiunii VOX și ale altor voci conservatoare, printre care cele ale catolicilor și ale creștinilor în general. Unul dintre ele este Skolae, un program radical de îndoctrinare prin educație sexuală și ideologie de gen, implementat de guvern în regiunea autonomă Navarra din Spania. Participarea la acest curs este obligatorie pentru toți copiii, fără excepție.

Printre metodele didactice figurează inclusiv jocuri erotice pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani. Este nebunie curată, avertizează Rod Dreher. Iar cine se împotrivește „nebuniei” pentru a-și apăra familia este etichetat ca „extremist de dreapta” și „instigator la ură”, trezindu-se cu contul de social media suspendat.

„Cine nu crede că stânga americană va încerca același lucru mai devreme sau mai târziu n-are capul pe umeri. Treziți-vă! Este exact felul în care a procedat totalitarismul de stânga din blocul sovietic: desființarea drepturilor parentale cu scopul aducerii copiilor sub controlul ideologilor statului. Desigur, n-au făcut-o în numele ideologiei de gen. Nici chiar sovieticii nu erau atât de nebuni. Nu, aceasta este contribuția specială a occidentului la distrugerea societății.

Vă avertizez, va trebui să ne obișnuim să fim catalogați ca extremiști de dreapta și insultați de politicieni și lideri instituționali progresiști, dacă vrem să ne apărăm integritatea familiilor și drepturile noastre ca părinți, care sunt mai presus de stat.

Anul trecut, la Budapesta, am stat de vorbă cu un cuplu care a crescut sub regimul comunist al anilor 1950-1960. Cei doi mi-au spus că se făcea constant propagandă menită să facă pe oricine credea în religie sau în vreo tradiție oarecare să se simtă rușinat de credința lui și chiar de sine însuși. Vedem cum același lucru se întâmplă chiar acum în Spania. Și nu va rămâne doar în Spania”, concluzionează jurnalistul Rod Dreher pentru The American Conservative.