ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radu Filip, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), a transmis informații de ultimă oră cu privire la situația românilor din Fâșia Gaza

"În ceea ce privește Fâșia Gaza, după cum cunoașteți, situația de securitate este una foarte delicată. Noi avem în atenție și menținem legătura cu cei aproximativ 350 de români care se află în acea zonă.

De asemenea, ne-au cerut sprijin în vederea evacuării aproximativ 150 de persoane. imediat ce situația din teren o va permite, avem în vedere toate scenariile de evacuare, dar în momentul în care situația din teren va permite evacuare în condiții de siguranță pentru aceștia.

Până în acest moment nu am primit solicitări de sprijin consular în ceea ce privește o situație umanitară. Toate solicitările pe care le-am primit se referă la evacuare", a transmis Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE, într-o intervenție în direct la Antena 3 CNN.