ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit comunicatului MAE, în Afganistan au mai rămas 35 de cetățeni români, în principal personal de securitate angajat de Misiunea Onu de Asistență în această țară denumită UNAMA, respectiv de o companie de profil, informează Agerpres.

MAE a mai anunțat că, la nivelul Ambasadei României la Islamabad, care asigură reprezentarea țării noastre în relația cu Afganistanul, își înregistrează prezența 60 de cetățeni români ca angajați ai delegației UE în această țară, ai UNAMA.

Iată comunicatul MAE: 

"La momentul accelerării deteriorării situației de securitate, o parte dintre acești cetățeni români părăsiseră deja teritoriul afgan pentru efectuarea concediului de odihnă. De asemenea, 11 cetățeni români, angajați ai Delegației UE în Afganistan, au fost recent evacuați, aceștia aflându-se în acest moment la Doha și urmând a-și continua călătoria spre România imediat ce vor fi îndeplinite toate procedurile specifice.

MAE și celelalte instituții care fac parte din Celula de criză interinstituțională vor acorda tot sprijinul misiunii Forțelor Aeriene Române, dispusă de președintele României, domnul Klaus Iohannis, la propunerea domnului Florin-Vasile Cîțu, prim-ministrul României, pentru evacuarea de pe Aeroportul din Kabul a cetățenilor români aflați încă pe teritoriul statului afgan.

Celula de criză interinstituțională își continuă activitatea, în regim permanent, monitorizează evoluțiile și rămâne în contact cu partenerii internaționali ai României, respectiv cu ONU și reprezentanți ai companiei angajatoare, în vederea analizării operative a tuturor informațiilor și pentru a propune adoptarea măsurilor necesare în astfel de situații", a transmis MAE.