Republica Moldova se alătură și ea „sancțiunilor anti-rusești” impuse de Occident în cazul Skripal. MAE de la Chișinău a anunțat marți că  trei diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova au fost declarați persona non-grata, informează Unimedia.md. Decizia a fost deja prezentată ambasadorului rus Farit Muhametshin, care a fost convocat la sediul ministerului de externe.

„Decizia autorităților Republicii Moldova vine drept solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, care califică atacul de la Salisbury drept  o amenințare  la adresa securității colective și a dreptului internațional”, se precizează în comunicatul Ministerului de Externe de la Chișinău.

17 state, printre care și România, au luat decizia expulzării unor diplomați ruși după otrăvirea fostului spion Serghei Skripal.
 
Nu este prima dată când Chișinăul declară persona non grata oficiali ruși. A făcut-o și anul trecut, când guvernul  Republicii Moldova l-a declarat  persona non grata pe vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, după ce acesta criticase dur Guvernul de la Chișinău și Bucureștiul pentru că i-au interzis trecerea prin spațiul aerian al României pentru a ajunge într-o vizită oficială în Republica Moldova. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews