ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Republica Moldova se alătură și ea „sancțiunilor anti-rusești” impuse de Occident în cazul Skripal. MAE de la Chișinău a anunțat marți că  trei diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova au fost declarați persona non-grata, informează Unimedia.md. Decizia a fost deja prezentată ambasadorului rus Farit Muhametshin, care a fost convocat la sediul ministerului de externe.

„Decizia autorităților Republicii Moldova vine drept solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, care califică atacul de la Salisbury drept  o amenințare  la adresa securității colective și a dreptului internațional”, se precizează în comunicatul Ministerului de Externe de la Chișinău.

17 state, printre care și România, au luat decizia expulzării unor diplomați ruși după otrăvirea fostului spion Serghei Skripal.
 
Nu este prima dată când Chișinăul declară persona non grata oficiali ruși. A făcut-o și anul trecut, când guvernul  Republicii Moldova l-a declarat  persona non grata pe vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, după ce acesta criticase dur Guvernul de la Chișinău și Bucureștiul pentru că i-au interzis trecerea prin spațiul aerian al României pentru a ajunge într-o vizită oficială în Republica Moldova.