ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Afacerilor Externe informează că un număr de 41 de cetățeni români care își defășoară activitatea la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen, landul Bavaria, au fost testați pozitiv cu virusul COVID-19, majoritatea fiind asimptomatici sau cu simptome ușoare, conform comunicatului de presă transmis de instituție și citat de Mediafax
 
MAE, prin Consulatul General al României la Munchen, anunță că s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media din Germania, referitoare la depistarea unor cazuri de infectare cu virusul COVID-19 în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din landul Bavaria. Potrivit datelor obținute de către oficiul consular de la autoritățile locale, un cetățean român, depistat pozitiv cu COVID-19, este internat într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună în prezent. 
 
Consulatul General al României la Munchen anunță că  menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu reprezentanții companiei, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale, deși deocamdată nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la compania bavareză de prelucrare a cărnii.
 
Ministerul de Externe le recomandă cetățenilor români care se află în străinătate și se confruntă cu situații dificile, inclusiv cazuri în care drepturile acestora nu sunt respectate, să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat.
 
„MAE reiterează recomandarea fermă adresată cetățenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate, iar în cazul deplasării în scopul desfășurării de activități profesionale, să consulte inclusiv informațiile publicate pe paginile de internet ale misiunii diplomatice și/sau ale oficiilor consulare din statul de destinație și să acorde atenție sporită prevederilor contractelor de muncă ce ar urma să fie încheiate, în special în condițiile specifice impuse de actuala criză COVID-19”, se arată în comunicatul de presă emis de instituție. 
 
Potrivit sursei citate, 41 de cetățeni români care lucrau la compania germană de prelucrare a cărnii au fost testați pozitiv cu virusul COVID-19, cei mai mulți dintre ei fiind asimptomatici sau cu simptome ușoare. O parte dintre aceștia au ieșit din autoizolare, ca urmare a finalizării perioadei de 14 zile pentru care a fost dispusă această măsură.