ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a propus un proiect privind înlocuirea actualelor cărți de identitatea cu unele noi, adaptate cerințelor europene, respectiv cu cip, poză și amprentă, informează Știrile TVR.
 
Potrivit sursei citate, noile acte de identitate "vor fi mai mici față de cele actuale și vor conține un CIP, cu două amprente și o poză a titularului”. 
„Cărțile de identitate vor avea un format de card de credit, vor include o zonă de citire optică și vor respecta standardele minime de securitate stabilite de OACI (Organizația Aviației Civile Internaționale)”, anunță TVR.
 
Totodată, viitoarele cărți de identitate vor avea "o fotografie și două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip fără contact”.
Cărțile de identitate vor indica codul de țară al statului membru emitent, în interiorul unui steag al UE. Vor avea o perioadă minimă de valabilitate de 5 ani și o perioadă maximă de valabilitate de 10 ani.