ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Realizatorul TVR Ionuț Cristache a șters pe jos cu Stelian Tănase cu propriile lui arme. După ce veleitarul Tănase, probabil într-o cursă pentru o prinde din nou un scaun călduț la TVR, l-a atacat pe Cristache susținând că ar fi „portavocea” PSD, jurnalistul i-a adus aminte cum se gudura pe lângă milionarul penal Sorin Ovidiu Vântu, pe atunci patronul lui la Realitatea TV, exprimându-și și regretul că nu l-a consiliat pe candidatul PSD la prezidențiale, Mircea Geoană. Cel care azi îl atacă pe Cristache pe leit-motivul iohannist că ar fi omul lui Dragnea voia în trecut să fie omul lui Geoană, chiar pe când acesta era marioneta lui Dragnea.

În stenograma publicată de Ionuț Cristache se face referire la o discuție dintre Stelian Tănase și șeful lui suprem, Sorin Ovidiu Vântu, căruia îi cerea voie frumos să intre în direct la TVR pentru a dezbate rezultatul alegerilor, informează EVZ. Mircea Geoană a pierdut atunci alegerile, la milimetru, după ce actualul secretar adjunct NATO a fost surprins de cadre specializate în seara de dinainte de dezbaterea televizată la vila patronului Realitatea, Sorin Ovidiu Vântu, din strada Paris, fapt speculat cu abilitate de contracandidatului lui, Traian Băsescu. Dezbaterea transmisă în direct a fost moderată de un alt (fost) angajat al lui Vântu, Robert Turcescu, devenit ulterior parlamentar în partidul lui Băsescu. Stenograme asemănătoare există și cu alți foști angajați de-ai lui, cum ar fi Liviu Mihaiu, Mircea Toma, Sergiu Toader, Corina Dragotescu, Dragoș Stanca, Doru Bușcu, Adrian Ursu, Emil Hurezeanu, Horia Roman Patapievici și mulți alții.

Din stenograma de mai jos, extrasă dintr-unul dintre dosarele penale ale condamnatului la 11 ani de închisoare în dosarele FNI, Petromservice și altele, aflăm că Stelian Tănase i-a propus lui Mircea Geoană să îl consilieze prin intermediul infractorului Sorin Ovidiu Vântu și, totodată, că deontologul consideră telespectatorul român un soi de cățel Grivei. Stelian Tănase este în prezent partenerul de viață al fostei angajate Digi 24 Elena Vijulie, în prezent coordonatoarea site-ului Europa Liberă. Înainte de 1989 a fost propagandist utecist. Conform site-ul LEPRE.ro, tatăl sau, Ion Tănase, a fost în tinerețe Secretar cu probleme organizatorice al Comitetului Regional UTM București. Din această poziție a fost trimis la „Ștefan Gheorghiu” pentru studii. După „Academia” de Partid, Ion Tănase a fost repartizat la Ialomița, ca vice-președinte al Consililului Popular Județean cu probleme de comerț și economice. Fiul i-a călcat pe urme: Stelian Tanase devine membru PCR în 1974, la 22 de ani.

„Rămăsesem dator cu o replica pentru Stelian Tanase, printre altele, fostul director TVR care s-a împiedicat de mine săptămânile trecute! Mare lucru n-ar fi de zis, las doar aceasta stenogramă aici care vorbește îndestulător despre anvergura sa morală! Să nu credeți că la conducerea instituției publice se comporta altfel! Legendele din interior care descriu personajul poartă cu ele slugărnicii vomitive, cum bine transpar si din rândurile de mai jos”, a scris Ionuț Cristache pe contul său de Facebook. O redăm și noi integral, pentru a putea înțelege mai bine statura mărețului fost activist UTC-ist

Tănase și Vântu (fragment de roman real) - SOV: O sa câștige Geoană, Stelian. Tănase: Să te audă Dumnezeu!

Stelian Tanase: Am si eu o intrebare la tine, delicata.
Sorin Ovidiu Vântu: Te rog.
Tanase: M-a invitat Televiziunea Romana sa ma duc duminica, la ora 09.00, la ei, la anuntarea rezultatelor.
SOV: Mi se pare normal.
Tanase: TVR1. Nu, problema este sa nu te superi tu sau Realitatea sa-mi zica…, pentru ca Realitatea nu ne-a facut nicio invitatie, sa stii.
SOV: Nu, dar chiar daca ti-ar fi facut si probabil ca urma sa-ti faca, televiziunea publica e o chestie de prestigiu.
Tanase: OK. Deci, tu esti in tema si nu esti in dezacord cu ideea asta.
SOV: Nici pomeneala! La TVR poti sa iesi cand vrei, Stelian.
Tanase: Fiind momentul asta cu miza mare, banuiam ca Realitatea vrea sa-si tina oamenii acolo, stii.
SOV: Mai, mi s-a spus ca tu te duci la TVR1, am fost intrebat daca as fi de acord, m-a intrebat Catalin. Si i-am spus cum sa nu…
Tanase: Eu am cam zis ca nu ma duc, daca ma ia Realitatea, ca nu e-n regula sa plec daca sunt aici. Ei mi-au spus ca au vorbit cu tine si au vorbit si cu Sassu sau Sassu a dat telefon, nu stiu, dar oricum, era bine sa te intreb eu pe tine, e mai corect.
SOV: Sassu te-a cerut.
Tanase: Bine, e-n regula, mersi mult.
SOV: Te-a cerut si am fost perfect de acord.
Tanase: Nu, era sa te intreb eu pe tine, asa, stii, ca a vorbit cu Enache, ca a vorbit cu…
SOV: Mi se pare o chestie de mare prestigiu, tot pentru Realitatea lucrezi si acolo.
Tanase: Bine. Pai am sa spun sa scrie acolo Realizator Realitatea.
SOV: Tot pentru Realitatea lucrezi si acolo, ca noi ne distribuim.
Tanase: Da ce crezi ca o sa fie duminica?
SOV: O sa castige Geoana, Stelian.
Tanase: Sa te auda Dumnezeu!
SOV: In mod cert.
Tanase: Ca, ca aseara nu s-a prezentat foarte bine.
SOV: Da, si-a luat o muie cu hidrantul, ce dracul. Nu ca nu s-a prezentat bine, a fost catastrofa.
Tanase: N-a fost bine pregatit.
SOV: A pierdut 1, maxim 2 procente.
Tanase: Sorin, daca ma chema sa stea de vorba cu mine o ora, sa-i fac training, sa stii ca intra bine in emisiune.

SOV: I-am spus, ma, fratele meu, i-am spus.
Tanase: Nu vreau nimic de la el.
SOV: Dar, evident, ce dracul!
Tanase: Aia din jur n-au vrut, probabil.
SOV: Iti dai seama ca e captiv la gasca, la staff-ul…
Tanase: Nu, dar eu il antrenam sa intre macar cu un mental bun si doi, sa stie cum se vede dincolo de camera, ca el crede ca ce e acolo conteaza. Conteaza ce e dincolo de camera, ce se vede prin sticla de catre Grivei.