ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cazul în care pasagerii sunt depistați pozitiv înainte de zbor, nu li se va permite să călătorească.  Miniștrii au declarat că intenționează să testeze un „eșantion" de pasageri la sosirea în Marea Britanie pentru a verifica dacă există variante - cum ar fi XBB.1.5, care a fost poreclit „Kraken", scrie dailymail.

Dar persoanele care vin din China vor putea refuza un al doilea test PCR dacă doresc, ceea ce crește riscul ca acestea să fie pozitive și să nu fie detectate. Și, spre deosebire de alte țări, pasagerii care vor fi testați pozitiv la sosire nu vor trebui să se autoizoleze. Un purtător de cuvânt al DHSC a declarat: „Încurajăm persoanele aflate la graniță să facă un test pentru a se ajuta pe ei înșiși, familiile lor și cunoștințe mai largi despre Covid. Cu toate acestea, testarea este opțională și oamenii pot refuza dacă doresc să facă acest lucru.”

Întrebat dacă pasagerii care vor fi testați pozitiv vor fi obligați să intre în carantină, secretarul pentru transporturi Mark Harper a declarat pentru LBC: „Nu, pentru că ceea ce facem este să colectăm aceste informații în scopuri de supraveghere.” Noile restricții de călătorie au fost anunțate la 30 decembrie din cauza temerilor că epidemia din China ar putea introduce o nouă variantă periculoasă în Marea Britanie. Alte țări - inclusiv SUA, Canada, Italia, Japonia, India, Spania, Coreea de Sud, Malaezia și Franța - au introdus măsuri similare pentru a face față amenințării unor potențiale tulpini apocaliptice.

Covidul copleșește în prezent spitalele din China, după ce cazurile au crescut brusc în această țară atunci când controversata politică „zero-Covid" a Beijingului a fost ridicată luna trecută.  Experții cred că nivelurile scăzute de vaccinare, combinate cu imunitatea naturală slabă cauzată de întârzierea ridicării politicii, se află în spatele acestei creșteri bruște. Dar ei se tem, de asemenea, că ultimul val - care se crede că a provocat mai multe cazuri decât oricând în țară - ar putea genera terenul perfect pentru o nouă variantă.  De asemenea, China a fost acuzată că nu raportează toate cazurile și că reține mostre de virus, reducând astfel probabilitatea de a detecta o nouă variantă.

XBB.1.5 a provocat deja îngrijorare în SUA din cauza răspândirii sale rapide și a creșterii recente a numărului de internări în spitale. Acesta se află la originea a patru din zece cazuri din țară, față de două în urmă cu o săptămână.  Experții au declarat ieri pentru MailOnline că această tulpină este un „semnal de alarmă" și ar putea agrava criza NHS, care a văzut serviciul de sănătate lovit de o „twindemie" de Covid și gripă. Presiunea asupra NHS - despre care se crede că este mai mare decât în timpul vârfului pandemiei - a dus deja la un nou sfat al guvernului de a purta o mască de față dacă nu vă simțiți bine.