ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
O mare manifestare de dragoste față de Mihai Eminescu - Românul Absolut a avut loc ieri, 15 ianuarie 2021, la mormântul poetului și gazetarului național. Uniți în jurul lui Mihai Eminescu au fost membri ai asociațiilor Calea Neamului, Starea de Libertate, NOI, Neamunit, Camarazii, Grai Străbun, Dulce Românie, alături de zeci de oameni din București și întreaga țară.
 
 
Manifestarea de la mormântul lui Eminescu a început cu parastasul oficiat de Părintele Emanuel Ganciu, care ne-a relevat minunea văzută de vrednicul de pomenire Părinte Nicodim Bujor de la Cernica, cu Eminescu într-un nimb de lumină. „Era într-o aură de sfânt! Părinte - i-a spus duhovnicul de la Cernica -  Mihai Eminescu este sfânt, e mucenic, este martir. A murit ca un martir pentru ca a luptat pentru Adevăr, pentru neamul românesc, pentru limba română, pentru Biserică. Un model de urmat, mai ales în zilele noastre când minciuna stă cu regele la masă și când noi toți trebuie să fim mărturistori ai Adevărului.”, a dat mărturie Părintele Emanuel (în video, mai jos, pe larg).
 
 
După slujbă s-a intonat, așa cum se cuvine întodeauna, Imnul României, de către tinerii din Corul Ressurectio din Moinești, jud. Bacău, coordonați de doamna profesoară Gabriela Biea, alături de cei prezenți. Din partea asociațiilor participante au vorbit Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului, Pompiliu Diplan de la Starea de Libertate, Theodor Troiciu de la NOI și Andrei Dincă din partea Neamunit. Un frumos și emoționant cuvânt a avut și doamna profesoară de limba română, Simona Belciu care i-a însoțit de tinerii din Moinelti, aceștia, alături de membrii filialei Calea Neamului din Vrancea, conduși de doamna Tanța Stan, încălzind audiența pe parcursul întregii manifestări prin cântec și vers eminescian.
 
 
Dr. Mihai Tîrnoveanu relatează: „M-am bucurat să constat că toate cuvântările, scurte dar pline de substanță, s-au axat în primul rând pe evidențierea luptei naționale dusă de Mihai Eminescu, atât ca jurnalist, în special la „Timpul”, cât si ca membru marcant al Societății ,,Carpații”, care-și propunea unirea tuturor românilor în vechile hotare ale Daciei Mari, sau ca organizator al Congresului de la Putna. Mihai Eminescu este întemeietorul Doctrinei Naționale, cuprinzând în aceasta afirmarea Nației din toate punctele de vedere, economic, social, politic, juridic, cultural, religios. A gândit pe fiecare domeniu în parte soluții si direcții de conservare identitară atât în fața agresiunilor externe din partea marilor imperii, în special țarist si austro-ungar cât si a celor interne venite dinspre pătura superpusă”, a transmis Mihai Tîrnoveanu.
 
 
„Eminescu a fost si este cel mai însemnat vizionar politic, în sensul cel mai larg al cuvântului, el este un reper actual prin genialitatea concepției sale, oferindu-ne si în prezent un exemplu de gândire si acțiune în fața marilor probleme pe care poporul român este nevoit să le înfrunte, pentru că în profunzime, problematica internă si externă din timpul lui Eminescu este la fel ca în vremurile noastre. De aceea doctrinarul național Mihai Eminescu trebuie să fie în modul cel mai serios cu putință ”obiect de studiu” pentru orice român care dorește binele țării sale. Întelegerea acestui om însă nu este deloc ușoară, căci presupune o muncă enormă de cercetare. ”Produsul” operei lui este înțelegerea mecanismelor dăunătoare ce strică lumea și rezistența identitară în fața lor. Demnitate si muncă națională, refuzul tranzacționării idealului românesc, într-un cuvânt, Libertatea de a fi român în România Întreagă, cam asta cred eu că înseamnă Mihai Eminescu.”, a mai spus fondatorul Calea Neamului.
 
ActiveNews felicită organizatorii și participanții și redă o serie de fotografii în Galeria Foto de mai jos și câteva crâmpeie video ale manifestării de credință de la mormântul lui Eminescu:

La Mormântul lui Eminescu de ziua lui

Vezi galeria La Mormântul lui Eminescu de ziua lui