ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de activiști care se autointitulează „People's CDC” (CDC-ul Poporului - CDC fiind Centrul pentru Controlul Bolilor) solicită tuturor nivelurilor de guvernare să reintroducă obligativitatea purtării măștilor, susținând că „strategia de vaccinare exclusivă promovată de CDC este insuficientă", potrivit unui articol din New Yorker, scrie postmillennial.

Grupul și-a făcut o misiune din distribuirea pe scară largă a ceea ce ei pretind a fi informații „reale" despre pandemie, mergând adesea împotriva recomandărilor CDC. Articolul, intitulat „The Case for Wearing Masks Forever” - „Cazul pentru a purta masca întotdeauna”, scris de Emma Green și publicat miercuri, descrie „People's CDC” ca fiind o „coaliție de activiști din domeniul sănătății publice" care „consideră că restricțiile americane privind pandemia sunt prea laxe".

Grupul trimite săptămânal un „Raport", așa cum îl numesc ei, care oferă un rezumat al datelor pe care doresc să le publice pentru a-și susține cazul. Aceste rapoarte includ adesea un apel la acțiune pentru ca cititorii să adreseze petiții guvernelor pentru a restabili „mascarea” și să lupte pentru teste și tratamente gratuite. Recent, ei au susținut că toate evenimentele ar trebui să se desfășoare în aer liber, cu reguli stricte și măști obligatorii.

Cu aproape 20.000 de urmăritori pe Instagram, grupul se consideră o resursă pentru persoanele care doresc să facă petiții guvernelor lor pentru mai multe restricții Covid. Organizatorul echipei media a grupului, Lucky Tran, a susținut recent pe Twitter că „o mare parte din sentimentul anti-mască este adânc înrădăcinat în supremația albilor", genul de acuzație care este destul de des întâlnit venind din partea grupurilor de activiști de extremă stânga. „Să spui „nu mai putem să ne mascăm, pentru că la un moment dat trebuie să revenim la normalitate” este rasist”, a scris Tran pe Twitter luna trecută.

În august, grupul a acuzat CDC că este eugenist, susținând că politicile sale sunt comparabile cu încurajarea reproducerii selective. Politicile eugenice au fost o parte centrală a planului nazist de purificare a rasei umane și au o istorie lungă și urâtă asociată cu supremația albă. „Doar pentru că o acuzație este dificilă sau de impact nu înseamnă că este o acuzație greșită", a declarat grupul. În ciuda faptului că continuă să facă lobby pentru mascarea universală, susținând că mascarea unidirecțională este insuficientă, experții în transmiterea prin aer au declarat că aceasta este de fapt „puternic protectoare” pentru persoanele vulnerabile.

Unul dintre experții care a pledat pentru reducerea măsurilor de obligativitate privind masca, fostul comisar pentru sănătate din Baltimore, Dr. Leana Wen, și-a văzut opiniile pe această temă descrise ca fiind „neștiințifice, nesigure și lipsite de etică" de către CDC-ul Poporului. Grupul a mers chiar atât de departe încât a cerut Asociației Americane de Sănătate Publică să o dea afară la întâlnirea lor anuală.