ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul (r.) Silviu Predoiu, fost șef adjunct al SIE, a declarat zilele trecute că proiectele legilor securității, așa cum au fost ele publicate de site-ul soroșist G4media.ro, reprezintă o platformă pentru abuz, trădează un dezinteres față de cetățeni, dar și o deprofesionalizare a celor care le-au conceput, transmite ȘtiripeSurse

Poziția sa publică rară a venit înainte ca directorul SRI, Eduard Hellvig, să critice dur devoalarea publică și interpretarea proiectelor legilor siguranței naționale, acuzând site-ul G4Media de „securism”, „paranoia”, „manipulare” și „virusare”:

LUPTE INTESTINE. Directorul SRI acuză site-ul soroșist G4 Media și ONG-urile din plasa Rețelei Soros din România de SECURISM și MANIPULARE. Eduard Hellvig lasă de înțeles că în operațiune este implicată și o structură de informații, internă sau externă

Silviu Predoiu, care a făcut parte dintr-o listă neîmplinită de consilieri prezidențiali, a avertizat, într-un interviu la postul de televiziune AlephNews, asupra „extinderii amenințărilor pentru securitatea națională”, afirmând că au fost duse până la ridicol și în pragul abuzului, și că, odată acceptate, ele vor constitui baza competențelor serviciilor secrete.

„Am văzut în legea SRI, spre exemplu. Păi normal că lumea nu mai are încredere când vorbim noi de activități economice, domnule sunt simulate doar, dacă tu vorbești despre tăierea de chitanțe pentru serviciile prestate populației pe linie de securitate, pentru firmele private. Problema este că nici acum după 30 de ani nu ne-am hotărât ce vrem să fim. Vrem să fim ca CIA, vrem să fim ca MI6, vrem să fim ca FBI, vrem să fim Parchet, vrem să fim poliție, vrem să fim poliție cu puteri de parchet, dar să ne cheme SRI. Vrem să lucrăm și afară puțin.(...)”, spunea Predoiu.

„Nu toate amenințările sunt de competența serviciilor. Nu serviciile trebuie să protejeze sănătatea publică. Hai să dăm și alunecările de teren. De fapt, cred că sunt. Noi transformăm totul într-o amenințare, ducem totul aproape în ridicol și ajungem ca în glumele alea Securitatea e în toate, e în cele ce mișcă, e în cele ce mâine vor râde la soare, cum era partidul.”, mai declara acesta.

„În cazul de față prin inacțiune ne îndreptăm spre o societate dictatorială”, a mai spus Predoiu, conform ȘtiripeSurse. Directorul SRI afirma din contră, că nu este așa. Doi șefi de servicii secrete susțin că vor democrație. Să-i credem?