ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu s-a dorit de Guvern, în niciun moment al anului 2022, ca sumele datorate românilor în baza Legii 154/2021 să fie plătite. S-a așteptat din nou perioada dinaintea Crăciunului pentru a se acționa împotriva URMAȘILOR ROMÂNILOR PERSECUTAȚI ETNIC, STRĂMUTAȚI DIN CASELE LOR  ÎN 1940.

Urmare a deciziei luate de cei peste  o sută de participanți la ședința din 8 ianuarie 2023 a  Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940, filiala Carei, facem public MESAJUL pe care fiecare dintre cei discriminați și desconsiderați de guvernanți îl poate trimite pe adresa parlamentarilor și politicienilor dar și miniștrilor, pe adresele lor oficiale, în special Ministrului Finanțelor, Adrian CÂCIU și Ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Marius BUDĂI care au avut impertinența de a afirma că plata indemnizațiilor pune în pericol bugetul consolidat de stat, transmite Buletin de Carei.


MESAJUL ASOCIAȚIEI ROMÂNILOR REFUGIAȚI ȘI EXPULZAȚI ÎN 1940 

Urmașii românilor persecutați pe criterii etnice, expulzați în 1940 din casele lor, cer EGALITATE în drepturi cu minoritarii din România!

Vă aducem la cunoștință că la ora actuală, efectele Legii 154/2021 sunt valabile doar pentru minoritari nu și pentru români, fiind votată o nouă Ordonanță de Urgență în decembrie 2022 care amână din nou plata indemnizațiilor urmașilor românilor persecutați etnic pentru 1 ianuarie 2024, un an electoral.

Vi se pare normal?

An de an se votează amânarea plății indemizațiilor. Din data de 10 august 2022 a intrat în plată și ultima categorie de minoritari. NU ȘI ROMÂNII!

Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 vă solicită un punct de vedere legat de DISCRIMINAREA  crasă la care sunt supuși puținii români vizați de Legea 154/2021.

Discriminarea se manifestă atât la plata indemnizațiilor cât și la valoarea sumelor acordate: români vs.minoritari aflați în aceeași situație.

Ascunderea realității nu aduce decât deservicii celor care o susțin!

Dacă părinții și bunicii noștri au avut curajul de a înfrunta dușmanul și de a nu renunța la identitatea lor, cu orice risc, atunci și noi vom lua atitudine și vom protesta până la restabilirea drepturilor egale ale românilor cu ale minoritarilor.

Nu cerem niciun favor ci doar egalitate în drepturi, în țara noastră, cu ale minoritarilor. Încă se mai poate contesta la CCR decizia de amânare a plății indemnizațiilor abia din 1 ianuarie 2024, încă se mai poate opera o rectificare bugetară. Dacă se dorește.

Așteptăm reacția dvs. față de cele semnalate.

Conducerea Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940,  filiala Carei

ing.Daniela Ciută,

președinte

ctdaniela@yahoo.com