ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rapoartele privind cozile lungi și așteptările de ore întregi în ziua alegerilor au atras un răspuns din partea oficialilor din Comitatul Kenton, relatează Fox19.

Unii alegători au raportat că au așteptat mai mult de două ore,iar cozile s-au extins pe holuri și prin parcări.

Secretarul comitatului Kenton, Gabrielle Summe, a emis joi o declarație în care a recunoscut problema și a promis că o va analiza.

"Consiliul electoral al comitatului Kenton înțelege frustrările tuturor în ceea ce privește cozile din ziua alegerilor", a declarat Summe. "În calitate de consiliu, vom revizui și analiza toate reacțiile furnizate de alegători, oficiali ai orașului etc...".

Ea a adăugat: "Vom discuta despre alegerile de anul viitor cât mai curând."

În anul 2022 au existat 23 de secții de votare în comitatul Kenton, potrivit biroului secretarului de stat din Kentucky.

Este adevărat că alegătorii din Kentucky puteau vota oriunde în comitat în ziua alegerilor, potrivit Consiliului Electoral al comitatului Kenton.
 
Alegătorii aveau o secție de votare atribuită, unde erau disponibile buletinele de vot pretipărite, dar un "marker de vot expres" le-a oferit alegătorilor posibilitatea de a merge la orice secție de votare în ziua alegerilor, atâta timp cât puteau verifica că locuiesc în Kenton County și sunt înregistrați.

 Un purtător de cuvânt al orașului Covington a declarat, înainte de alegeri, că numărul de secții de votare din oraș a fost "redus drastic față de anii precedenți, iar locul în care votați aproape sigur s-a schimbat, indiferent de câte decenii ați votat acolo".

Site-ul web al funcționarului comitatului Kenton a recunoscut că unele secții de votare s-au schimbat față de anii trecuți.

Nu este clar dacă flexibilitatea votului sau consolidarea secțiilor de votare au avut un rol în cozile lungi. Ceea ce este clar, potrivit multor alegători, este că timpul de așteptare a fost inacceptabil de lung.

FOX19 a pus o întrebare pe pagina noastră de Facebook marți seară, înainte de închiderea secțiilor de votare din Kentucky, întrebând dacă cititorii s-au confruntat cu cozi lungi. Aceasta a atras aproape 1.000 de răspunsuri, mulți dintre ei spunând că au fost nevoiți să aștepte mai mult de o oră la secțiile de votare.

Erlanger a fost un obiectiv special. Andrea Beil a spus că a așteptat trei ore la secția de votare de acolo.

"Erlanger a fost un dezastru absolut", a spus Tricia Allen. "Două ore pentru a vota. [...]Nu a fost bine gândit și nu au avut suficiente zone de vot pentru a găzdui atât de mulți oameni."

Tricia Allen a votat, de asemenea, în Erlanger și a văzut o așteptare de două ore. "Nu am așteptat niciodată atât de mult pentru a vota în Erlanger!".

"Erlanger a fost plin de oameni. 100 de oameni când am început să stau la coadă. 100 de adâncime când mi-am terminat buletinul de vot. Nu arată prea bine", a spus Clorisa Miller.

Don Klaas a spus că a așteptat două ore și jumătate în Villa Hills. Brandy DuChemin a spus că la locația sa din Fort Mitchell, la ora 6 dimineața, coada a început la 6:00 și a continuat să crească pe parcursul zilei. În Lakeside Park a fost o oră și jumătate de așteptare, potrivit lui Mike McGee.

"Villa Hills a avut o așteptare de 90 de minute în această după-amiază, în jurul prânzului. Trimiteau oamenii la ușă să voteze la o altă locație din Kenton County", a declarat Krystnyna Cobb.

"La coadă de [două] ore până acum, și poate 45 de minute înainte de a ajunge să votăm", a declarat Amy Mcclure Neil la biserica St. Barbara.
 

Valerie Beatrice a spus, de asemenea, că a așteptat puțin sub trei ore la biserica St. Barbara.

"Ni s-a spus că din cauză că au combinat câteva secții într-un singur loc, în loc să fim în locuri diferite ca înainte, este motivul pentru care durează atât de mult", a spus Beatrice.
 
"Am avut cel puțin 3 secții diferite, (din câte știu eu), care au votat în locul unei singure secții. Alte locuri erau în construcție, nu erau disponibile pentru urne...... ORIBIL. O doamnă a leșinat/avut o stare de rău în timp ce era la coadă, a trebuit să fie dusă la mașină...."