Ajunsă la cea de-a 11-a ediție, manifestarea cultural religioasă ,,Icoana – fereastră spre Dumnezeu”, care s-a întins pe mai multe zile, a beneficiat și anul acesta de participarea a numeroși pelerini, care, în ciuda frigului, au stat ore bune  la coadă ca să se închine la  Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare, adusă de mănăstirea Lainici, la Biserica Icoanei din Capitală

Sute de credincioși și 100 de preoți au participat duminică, după Sfânta Liturghie oficiată de PS Ieronim Sinaitul în Biserica Icoanei, la Procesiunea „Icoana – Fereastră spre Dumnezeu”, desfășurată în jurul Parcului Icoanei.
 
Procesiunea s-a încheiat cu sfințirea icoanelor purtate de credincioși și cu un scurt concert coral religios.

Evenimentul are loc anual în Duminica Ortodoxiei, iar acum a ajuns la ediția cu numărul 11.

Anul acesta, procesiunea a fost condusă de Episcopul Ieronim, în timp ce preoții și credincioșii au purtat icoane în mâini și au cântat troparul Ortodoxiei.

Pelerinii au posibilitatea să se închine până luni seara la Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare, adusă de la Mănăstirea Lainici din județul Gorj cu prilejul manifestărilor dedicate hramului Bisericii Icoanei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews