Ajunsă la cea de-a 11-a ediție, manifestarea cultural religioasă ,,Icoana – fereastră spre Dumnezeu”, care s-a întins pe mai multe zile, a beneficiat și anul acesta de participarea a numeroși pelerini, care, în ciuda frigului, au stat ore bune  la coadă ca să se închine la  Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare, adusă de mănăstirea Lainici, la Biserica Icoanei din Capitală

Sute de credincioși și 100 de preoți au participat duminică, după Sfânta Liturghie oficiată de PS Ieronim Sinaitul în Biserica Icoanei, la Procesiunea „Icoana – Fereastră spre Dumnezeu”, desfășurată în jurul Parcului Icoanei.
 
Procesiunea s-a încheiat cu sfințirea icoanelor purtate de credincioși și cu un scurt concert coral religios.

Evenimentul are loc anual în Duminica Ortodoxiei, iar acum a ajuns la ediția cu numărul 11.

Anul acesta, procesiunea a fost condusă de Episcopul Ieronim, în timp ce preoții și credincioșii au purtat icoane în mâini și au cântat troparul Ortodoxiei.

Pelerinii au posibilitatea să se închine până luni seara la Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare, adusă de la Mănăstirea Lainici din județul Gorj cu prilejul manifestărilor dedicate hramului Bisericii Icoanei.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.