ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi bebeluși adăpostiți într-o cadă de baie în timpul tornadelor ucigașe care au lovit Kentucky luna aceasta au supraviețuit în mod miraculos sub cada răsturnată după ce aceasta a fost luată pe sus din casa distrusă, a declarat bunica lor, potrivit Daily Mail.

Clara Lutz, care are frecvent grijă de cei doi nepoți sugari - Kaden, în vârstă de un an și 3 luni, și Dallas, de 3 luni - i-a pus într-o cadă cu o pătură, o pernă și o Biblie, în momentul în care casa ei a început să se cutremure din cauza tornadei din 10 decembrie.
 
Casa ei din Barnsley, Kentucky, nu avea un subsol în care să se adăpostească. 

„Am simțit vuietul. Am simțit cum se cutremura casa. Imediat după aceea, cada mi-a fost smulsă din mâini. Nu am mai reușit să o țin”, a declarat Clara Lutz pentru Click Orlando.
 
„Mă uitam peste tot să văd unde poate fi cada. Nu aveam nici cea mai vagă idee unde se aflau copiii. Tot ce puteam să spun era: 'Doamne, te rog, adu-mi-i pe copii înapoi în siguranță. Doamne, te rog, te implor'.”
 
 
În haosul acela, casa Clarei Lutz a fost dărâmată până la temelie, iar ea a fost lovită în ceafă de rezervorul de apă al căzii.

Polițiștii au găsit cada în curtea ei, cu susul în jos, cu bebelușii dedesubt. Aceștia rămăseseră uscați sub cadă chiar și când a început să plouă. 
 
Dallas a suferit o hemoragie cerebrală din cauza efectelor furtunii și a fost transportat de urgență la Vanderbilt University Medical Center, din Nashville. Cu toate acestea, sângerarea s-a oprit înainte să ajungă la spital, a declarat bunica pentru postul de știri.
 
În Kentucky, responsabilii cu gestionarea situațiilor de urgență și departamentul de sănătate al statului au declarat că bilanțul actual este de 78 de morți.