ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrul ziar The New York Times, condus de Arthur Gregg (A.G.) Sulzberger, reprezentantul celei de a șasea generații a familiei evreiești Sulzberger de când aceasta deține cotidianul și al cărui redactor șef este Joe Kahn, un descendent al unei familii de evrei din Lituania, a publicat pe 18 decembrie, în prima zi a sărbătorii evreiești Hanuka, o svastică, bine conturată în pagina de cuvinte încrucișate a publicației (foto sus și jos).

Aproximativ 18% dintre locuitorii din New York sunt evrei, iar în statul New York trăiesc peste 2,2 milioane de evrei.

Autorul este Ryan McCarty din Washington DC, un colaborator regulat al ziarului, care își descrie lucrarea chiar în paginile NYT. Pentru curioși, rezolvarea careului este disponibilă AICI.

 

Ciudata apariție a stârnit utilizatorii de Twitter în special, unde s-a răspândit rapid ajungând și pe YahooNews și New York Post sau Jerusalem Post, fără a declanșa încă, la o zi de la apariție, vreo reacție a cotidianului american.

Majoritatea comentatorilor rețelelor online afirmă că nu poate fi o simplă scăpare, evidența fiind prea clară.

Mister!

În urmă cu 81 de ani, pe 18 decembrie 1941, Hitler sărbătorea Crăciunul în stil nazist-păgânist la un restaurant imens din Munchen.