ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oana Barbu, lector la Universitatea de Vest din Timișoara, semnalează:

„Când Ministerul Sănătății din România ciuntește un simbol precum Catedrala din Timișoara și o afișează în campania lor FĂRĂ CRUCI, mi de pare REVOLTĂTOR și cu atac direct înspre credința mea și a comunității creștine!

Puneți, fraților, alt simbol acolo dacă vă deranjează crucea și nu mai faceți militantism discriminatoriu!”

UPDATE: Al doilea MAI, respectiv Ministerul Anticreștin al Insanității, a modificat afrontul incomensurabil fără să-și ceară scuze, după ce a fost averizat de Arhiepiscopia Timișoarei. Iată Comunicatul transmis presei:

„Arhiepiscopia Timișoarei își exprimă surprinderea și regretul față de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătății pe pagina sa oficială de Facebook, în care este reprezentată Catedrala mitropolitană din Timișoara, fără crucile de pe turle.

De altfel, nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timișoarei și a Banatului, este reprezentată fără crucile așezate pe turle, ca simbol al biruinței asupra răului și nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate.

Pentru buna informare a opiniei publice precizăm, totodată, că lăcașul mitropolitan al Timișoarei apare în postarea Ministerului Sănătății fără acordul nostru, fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din această înaltă instituție a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă și corectă a Catedralei mitropolitane din Timișoara, monument istoric și de arhitectură bisericească, apreciat la nivel național și internațional”.