ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


BARI - comunitatea școlară a institutului Majorana din cartierul San Paolo din Bari, sudul Italiei: Un elev în vârstă de 14 ani a murit în urma unui infarct fulminant.

O știre care a șocat profesorii și elevii care, la întoarcerea lor din pauza de duminică, au luat cunoștință de tragicul eveniment care a avut loc în afara porțilo rșcolii. Președinta instituției, Paola Petruzzelli ,și-a exprimat pe Fb condoleanțele sale pentru moartea tânărului student, scrie il Corriere del Mezzogiorno.

„În această dimineață a fost foarte trist să ajungem la școală și să aflăm că unul dintre elevii noștri și-a luat zborul spre cer din cauza unui atac de cord masiv", a scris directorul institutului pe rețelele de socializare. „O viață de zâmbete, de realizări, de provocări, de iubiri care nu va mai fi aici. O viață în minus, una dintre multe altele, într-o perioadă în care atacurile de cord cresc exponențial.”, a deplâns profesoara starea de epidemie de morți subite de azi.

FOTO: Hello Dave (@David83823494) / Twitter

Actrița indiană Aindrila Sharma (24 de ani) a dezvoltat cheaguri de sânge în creier după ce a suferit mai multe atacuri de cord și un accident vascular cerebral. Ea este conectată la un ventilator, iar iubitul ei le-a cerut fanilor să „se roage pentru un miracol”, potrivit paginii de twitter DiedSuddenly.
 
FOTO:
Aindrila Sharma Health Update: What Happened To Aindrila ...
 
O mamă a fost devastată de moartea fiului ei, care a decedat din cauza unei probleme cardiace, la trei ani după ce i s-a spus la că nu are nevoie de un control cardiac.

Fiul lui Gill Ayling, Nathan Bryan, a murit la vârsta de 31 de ani din cauza așa-zisului „sindromu al morții subite a adulților”, deși nu a fost detectată o problemă cardiacă în prealabil.

Moartea neașteptată a lăsat familia sa devastată după ce aceasta a găsit cadavrul în locuința sa din Broughton, Lancashire.
 
FOTO:
 
 Nathan Bryan died of Sudden Adult Death Syndrome leaving his family devastated
 
Un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit la bordul unui zbor EasyJet din Cipru către aeroportul Gatwick din Londra în această după-amiază, relatează dailymail. 

Pasagerii s-au îngrijorat când un călător brunet, care părea să fie singur, nu se trezea. 

Încercările urgente de resuscitare a pasagerului cu ajutorul unui defibrilator s-au dovedit a fi un eșec.
Zborul - EZY8454 - a plecat din insula grecească în jurul orei locale 14.20, iar temerile pentru sănătatea bărbatului au fost stârnite după aproximativ o oră și jumătate de călătorie.

Când avionul a trecut pe deasupra Parisului, în jurul orei 16.30, căpitanul a confirmat că a avut loc un „incident medical” și a cerut tuturor să trateze cu demnitate bărbatul mort. 

Pasagerii au fost reținuți când au aterizat la Gatwick, în timp ce paramedicii au urcat la bordul avionului și au declarat decesul bărbatului.

Un pasager anonim a lăudat modul în care echipajul EasyJet a gestionat incidentul, declarând pentru Daily Star: „Echipa a gestionat situația cu un calm și profesionalism extraordinar”.
 
FOTO arhiva Daily Mail:
 
Echipa de baschet masculin Ohio State este întristată de vestea că fostul căpitan Jamaal Brown a decedat la domiciliul său din Texas în weekend. Brown avea 52 de ani, potrivit surselor.

Originar din Arlington, Texas, a jucat în 127 de meciuri, fiind titular în 126 dintre ele, în perioada 1988-92. Un lider de parchet, Brown a avut o medie de 9,0 puncte pe meci și a marcat 1.139 de puncte în cariera sa. El i-a condus pe Buckeyes la două titluri Big Ten consecutive în 1991 și 1992 și a fost căpitanul echipei în timpul sezonului său senior din 1992. Brown a reușit 34 de aruncări de trei puncte în 1991 și a fost al doilea după Jim Jackson în 1992, cu 41 de aruncări de trei puncte.

Buckeyes a participat de trei ori la turneul NCAA în cele patru sezoane ale lui Brown, inclusiv o participare la Sweet 16 în 1991 și o participare la Elite Eight în 1992.

Brown a fost un student în domeniul comunicării care se oprea frecvent la școlile primare locale și le vorbea elevilor despre viață, baschet și despre pericolele consumului de droguri. Coechipierul și colegul căpitan Tony White l-a descris pe Brown ca fiind "un tip care știa cum să joace, nu făcea multe greșeli, făcea aruncări din săritură, era o prezență fizică și un mare apărător". Brown era din Arlington, Texas și a urmat cursurile liceului Sam Houston High School, unde a obținut distincții All-State atât la atletism, cât și la baschet. În timpul sezonului senior, el a fost MVP al Texas All-Star Game și apoi a stabilit recordul școlii, depășind 6-10 la săritura în înălțime.

FOTO:
Ohio State basketball star Jamaal Brown dead at 52
 
Membrii comunității au fost șocați de vestea morții, sâmbătă dimineața, 12 noiembrie, a consilierei Gina Toothaker, director de programe la complexul spitalicesc Minds Springs Health din Steamboat Springs și Walden și voluntar activ de mult timp al organizației non-profit Steamboat Dance Theatre, potrivit steamboatpilot.

Stephanie Keister, ofițer de informații publice pentru Mind Springs Health & West Springs Hospital cu sediul în Grand Junction, a anunțat moartea lui Toothaker partenerilor din comunitate în acest weekend. În vârstă de 58 de ani a fost diagnosticat cu doar două săptămâni înainte cu o formă agresivă de cancer, a declarat Keister.

„Cu profundă tristețe vă informăm pe toți despre decesul colegei noastre dragi, Gina Toothaker. Stilul și grația pe care le-a învățat ca dansatoare s-au manifestat și în viața ei profesională, deoarece a condus birourile din Steamboat Springs și Walden cu compasiune, empatie și bucurie", potrivit unui comunicat al Mind Springs. "A fost foarte respectată și admirată nu numai de personalul său din birourile din Steamboat Springs/Walden, ci și de întreaga comunitate".

Toothaker a fost cunoscută și pentru contribuțiile sale la Steamboat Dance Theatre timp de aproape 37 de ani, din ianuarie 1986, în calitate de membru al consiliului de administrație, coregraf, dansator și fost producător. De asemenea, a fost voluntar, prezentator sau membru al consiliului consultativ pentru grupuri precum Reaching Everyone Preventing Suicide, It Takes Courage, Grand Futures Prevention Coalition și Rx Drug Task Force. 
 
Toothaker a obținut un masterat în psihologie de consiliere și educație a consilierilor la Universitatea Colorado Denver în 1994. Îi supraviețuiește soțul ei, Michael, și un fiu și o fiică.

 FOTO:
 Mind Springs Health announces death of Program Director Gina Toothaker | SteamboatToday.com
 
DJ-ița și producătoarea Janette Slack a murit la vârsta de 42 de ani duminică (13 noiembrie), a confirmat familia sa, citată de MixMag.

Cunoscută mai ales în orașele Hong Kong și Londra, Slack a fost șefa casei de discuri Slack Trax și a lucrat anterior ca redactor la Breaks al Mixmag timp de mai mulți ani.

Născută în Hong Kong, Slack a fost remarcată pentru prima dată la începutul anilor 2000, dar mai târziu s-a întors în orașul ei natal, petrecându-și timpul liber învățând copiii să devină DJ.

În timp ce se afla la Londra, ea a devenit prima femeie câștigătoare a concursului Denon DJousts din Londra și a avut deseori apariții la radio și televiziune la BBC.

„Janette a fost un adevărat deschizător de drumuri pentru femeile de pe scena muzicii electronice - atât în Hong Kong, cât și în toată Asia și chiar și la Londra - și a avut o pasiune absolută pentru muzica dance și pentru scenă în general", a declarat pentru Hong Kong Free Press Adam Wright, un promotor de evenimente și DJ care a lucrat cu Janette timp de două decenii.

El a continuat: „Deși a fost un DJ și un producător muzical excepțional de talentat, prietenii ei își vor aminti cel mai bine de ea pentru atitudinea ei pozitivă contagioasă, prietenia infailibilă și inima ei veselă și caldă.”

„Oricât de fericită părea în general, ea părea mai fericită atunci când își împărtășea dragostea pentru muzică cu tinerii ei studenți DJ și producători de muzică. Era inspirat modul în care reușea să se raporteze la acești tineri ca la niște egali și se bucura cu adevărat de realizările lor. Cu toții au admirat-o cu adevărat - la fel ca noi toți, într-un fel sau altul.”
 
FOTO: