ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi mi-a murit unul în brațe!

Eram pe Barbu Văcărescu la intersecție cu Țițeica, pe sensul de mers spre Ștefan cel Mare. Plec lejer de la stop, nu mă grăbeam nicăieri. În fața mea, un biciclist. Dau semnal să-l depășesc. Îl văd cum începe să se balanseze haotic și cum intră cu roata față în bordură. Face o tumbă necontrolată prin aer și se lățește pe asfalt, fix în fața mea.

Mă înfig în frâne, iau câteva înjurături de la Mercedesul din spatele meu, trec pe lângă el și trag moto pe mijlocul bandei unu, pe avarii.

În spatele meu oprește o dubă curier Someday. Ocupă ăla toată banda. Bine măcar nu ne calcă nimeni.

Se dă omul jos și aleargă spre mine.

- Am văzut cum a sărit de pe bicicletă! Mai trăiește?

Ne apropiem de el. Avea fața vineție și era în spasme. Zic, Hai să-l punem pe trotuar, tu sună la 112 și eu caut un buletin, ceva.

Îl iau de picioare, băiatul de la Someday de umeri și îl mutăm de pe caldarâm. Mă așteptam să atârne ca un sac. Nu! Era absolut rigid. Parcă era o scândură.

În timp ce băiatul vorbea cu 112 eu pipăiam buzunarele. În față nimic. În buzunarul din spate părea ceva umflat.

Bag mâna ușor, fără să îl mișc și scot un portmoneu. Găsesc imediat 20 de lei, o carte de identitate și o foaie fromos împăturită, băgată în plastic: Certificat Verde.

Mă uit repede pe ea și îi dictez ăleia de la 112 datele omului: Nume, prenume, 64 de ani, vaccinat cu trei doze, ultima la data de...

În cinci minute apare și Salvarea. Încep manevrele de resuscitare.

Mă trag într-o parte, îmi aprind o țigară, îi las să-și facă treaba.

La 14.30 medicul de pe Salvare declară decesul.