ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„După cum mulți ați aflat deja sau abia acum aflați, prietena noastră Ana a plecat mult prea devreme dintre noi.

Sa ne rugam pentru sufletul ei!

Știm ce prieten bun, ce OM și cât de iubită a fost Ana și de aceea începând cu ziua de marți (18 aprilie - n.n.) ne putem lua rămas bun pentru ultima oară de la ea la Biserica Sfânta Maria și sa aprindem o lumânare începând cu ora 13:00 iar joi la ora 12:00 va avea loc slujba de înmormântare de unde o vom conduce pe ultimul drum la Cimitirul Adormirea Maicii Domnului.

Dumnezeu s-o odihnească!”

Așa suna anunțul publicat pe pagina de Facebook a tinerei consultante politice Ana Zvirid săptămâna trecută. Deși nu s-a oferit nici o explicație pentru moarte ei subită, în cele 226 de comentarii de condoleanțe și compasiune nimeni nu și-a pus problema DE CE A MURIT UN OM ÎN FLOAREA VÂRSTEI.

Ana Zvirid a lucrat pentru Gabriela Firea, a fost consilier la Sectorul 1 al Capitalei, președinte al unor organizații politice de tineret și asistentă a Elenei Băsescu la Parlamentul European. Nici un rând nu a apărut în presă la moarte ei.

Nu este singurul deces de acest tip care ne-a apărut sub ochi pe Facebook, la o simplă derulare.

Un alt caz similar: jurnalistul Dan Mizileanu de la Antena a murit în urmă cu câteva zile, din câte am aflat, de cancer, generalizat în ultimele patru luni. Soția lui a murit în urmă cu doi ani, de asemenea din cauze medicale. O fetiță de numai 7 ani a rămas orfană.

Citiți și Încă un militar mort subit în urma unui infarct. Ionuț Alfred Toncu avea 35 de ani. MApN solicită ajutor pentru copiii lui rămași orfani. Ar fi bine să trimită Apelul și lui Florin Cîțu, Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță

La fel, ziariștii de la Antenă nu s-au învrednicit să scrie măcar un singur rând pe multitudinea lor de platforme media despre pierderea unui coleg de numai 49 de ani...

Doar Sorin Bogdan, un fost coleg de televiziune, a scris un mic anunț trist pe pagina sa personală: „Rămas bun, Dan Mizileanu, un profesionist al televiziunii și un om deosebit! Mă bucur că viața mi-a dat ocazia să lucram împreună!”.

Cătălin Negoiță de la Galați a scris, de asemenea: „Dan Mizileanu nu mai este printre noi. A lucrat la EXPRESS TV, vreme de mai mulți ani, ca regizor de emisie. Era un coleg de nădejde și un bun meseriaș. Într-o zi, a venit la mine și mi-a spus: "Cătă, am o ofertă de la Antene. Cum să fac, nu vreau să te supăr!" L-am încurajat să-și urmeze visul, chiar dacă pierdeam un profesionist, cu care montasem, multe nopți, emisiuni de divertisment ori documentare care ne-au adus premii, la festivalurile de televiziune. Pe Dan îl cunoșteam de mai multă vreme, când, licean fiind, a fost adus la redacția "Vieții libere" de tatăl său, care mi-a fost comandant de batalion, în armată. Scria bine, avea umor, exact din acela, cinic, pe gustul meu. Dar l-a atras televiziunea. Acum, au rămas doar amintirile... Dumnezeu să-l odihnească!”

 

ACTUALIZARE: A apărut, totuși, o filmare de la Mihai Gâdea despre Dan Mizileanu:

Astăzi, Clara Volintiru, profesor la Academia de Studii Economice, anunță decesul soțului ei, Mihai Volintiru, tot un tânăr în floarea vârstei, care va fi prohodit mâine, joi, 27 aprilie, la Biserica Sf. Elefterie din București. La fel, 331 de comentarii de condoleanțe, nici o mirare.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!