ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Parlament a început ședința comună pentru dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură la adresa guvernului condus de Viorica Dăncilă. 


Pentru ca Legislativul să retragă încrederea acordată Executivului, este nevoie de votul favorabil al cel puțin 233 dintre parlamentari. Inițiatorii moțiunii de la PNL spuneau la începutul săptămânii că se bazează pe 244 de voturi, dar miercuri au apărut informații că mai mulți parlamentari s-au răzgândit sau au devenit nehotărâți. Se poartă însă negocieri până în ultimul moment și ambele părți sunt optimiste.

În discursul rostit de la tribuna Parlamentului, in timpul dezbaterilor, senatorul PSD, Titus Corlățean a criticat în termeni duri liderii Opoziției, acuzându-i pe cei din USR că doresc, așa după cum au declarat unii lideri,  legiferarea, după preluarea guvernării, a căsătoriiilor și parteneriatelor gay în România

”După atâția ani, cred că este cea mai slabă moțiune din ultimii ani. Ca să citez un lider al opoziției: moțiunea asta aduce a cântec de jale de pe la 1800. Dincolo de asta, rămân impresionat cum Octavian Goga este o mare necunoscută pentru acest domn candidat. M-am uitat peste moțiunea de cenzură și n-am văzut nimic! Zero! L-am văzut doar pe domnul Orban, care să dădea în lanțuri spre deliciul publicului. Nu văd un program, nu văd nimic, zero! Domnul Julien Dacian Cioloș știe mai bine!”, a spus Titus Corlățean.
 
”Doriți să faceți ce ați mai făcut deja în 2010 și 2011, adică să tăiați veniturile românilor și să loviți electoratul PSD. (...) Chiar ne putem imagina o fotografie de familie, care să reunească într-o armonie desăvârșită, pe de-o parte, neo marxiștii și securiștii, nepoți, nepoate de securiști deconsiprați de CNSAS, așa cum e liderul de la USR București, profitori anteriori ai unor afaceri grase pe care acum le blamează”, a mai spus Corlățean, fiind huiduit de către parlamentarii aflați în sală.

”Mă întreb ce normalitate este cea în care voci importante neo-marxiste din USR anunță că se impune stabilirea obligației avortului pentru femeile care nu au un venit mediu pe economie sau că neo-marxiștii vor legifera după preluarea guvernării căsătoriiile și parteneriatele gay în România. Asta este România lucrului bine făcut”, a mai afirmat senatorul social-democrat.

”Cea mai proastă moțiune va fi respinsă astăzi în Parlament, iar Guvernul va continua să facă bine acestei țări. Până la urmă, o președinție de succes a Consiliului UE așa cum a realizat-o Guvernul PSD-ALDE reprezintă normalitate”, a mai spus Corlățean.