La Parlament a început ședința comună pentru dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură la adresa guvernului condus de Viorica Dăncilă. 


Pentru ca Legislativul să retragă încrederea acordată Executivului, este nevoie de votul favorabil al cel puțin 233 dintre parlamentari. Inițiatorii moțiunii de la PNL spuneau la începutul săptămânii că se bazează pe 244 de voturi, dar miercuri au apărut informații că mai mulți parlamentari s-au răzgândit sau au devenit nehotărâți. Se poartă însă negocieri până în ultimul moment și ambele părți sunt optimiste.

În discursul rostit de la tribuna Parlamentului, in timpul dezbaterilor, senatorul PSD, Titus Corlățean a criticat în termeni duri liderii Opoziției, acuzându-i pe cei din USR că doresc, așa după cum au declarat unii lideri,  legiferarea, după preluarea guvernării, a căsătoriiilor și parteneriatelor gay în România

”După atâția ani, cred că este cea mai slabă moțiune din ultimii ani. Ca să citez un lider al opoziției: moțiunea asta aduce a cântec de jale de pe la 1800. Dincolo de asta, rămân impresionat cum Octavian Goga este o mare necunoscută pentru acest domn candidat. M-am uitat peste moțiunea de cenzură și n-am văzut nimic! Zero! L-am văzut doar pe domnul Orban, care să dădea în lanțuri spre deliciul publicului. Nu văd un program, nu văd nimic, zero! Domnul Julien Dacian Cioloș știe mai bine!”, a spus Titus Corlățean.
 
”Doriți să faceți ce ați mai făcut deja în 2010 și 2011, adică să tăiați veniturile românilor și să loviți electoratul PSD. (...) Chiar ne putem imagina o fotografie de familie, care să reunească într-o armonie desăvârșită, pe de-o parte, neo marxiștii și securiștii, nepoți, nepoate de securiști deconsiprați de CNSAS, așa cum e liderul de la USR București, profitori anteriori ai unor afaceri grase pe care acum le blamează”, a mai spus Corlățean, fiind huiduit de către parlamentarii aflați în sală.

”Mă întreb ce normalitate este cea în care voci importante neo-marxiste din USR anunță că se impune stabilirea obligației avortului pentru femeile care nu au un venit mediu pe economie sau că neo-marxiștii vor legifera după preluarea guvernării căsătoriiile și parteneriatele gay în România. Asta este România lucrului bine făcut”, a mai afirmat senatorul social-democrat.

”Cea mai proastă moțiune va fi respinsă astăzi în Parlament, iar Guvernul va continua să facă bine acestei țări. Până la urmă, o președinție de succes a Consiliului UE așa cum a realizat-o Guvernul PSD-ALDE reprezintă normalitate”, a mai spus Corlățean.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews