ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timpul recentei vizite a vicepremierului chinez, Sun Chunlan, în Shanghai, aceasta a fost întâmpinată cu strigăte de „Nu mai avem mâncare!” și „Murim de foame!” venind dinspre ferestrele oamenilor închiși în casă, potrivit LifeSiteNews.

Un filmuleț postat de niște localnici arată cum Sun, înconjurată de reprezentanți ai autorităților locale, cameramani și mașini ale poliției, nu a avut nicio reacție la strigătele care se auzeau dinspre apartamente, mulți dintre protestatari fiind blocați înăuntru cel puțin din 17 martie (video, AICI).
 

În acest timp, roboți patrupezi sunt trimiși pe străzi să avertizeze lumea să stea în casă:

Începând cu data de 28 martie, s-a instituit carantinarea jumătății estice a orașului Shanghai, iar din 1 aprilie, a jumătății vestice.
 
Cu toate acestea, potrivit ultimelor postări pe Twitter ale avocatului american Jared Nelson, stabilit în Pudong, cartierul său și majoritatea celorlalte din Shanghai erau carantinate încă dinainte de 18 martie, nimeni nemaiavând voie să intre sau să iasă. Pe 17 martie, el a scris că 80% dintre angajații companiei sale se aflau într-un oarecare tip de carantină. 
 
Din 1 aprilie, Nelson a început să descrie dificultățile pe care le întâmpină în procurarea hranei prin comenzi online, în special a anumitor alimente de bază, precum carnea și fructele, din cauza stocurilor limitate.
 
Un locuitor al orașului Shanghai a declarat în urmă cu aproximativ o săptămână pentru The Epoch Times că, pe 1 aprilie, a primit din partea autorităților locale o pungă de orez, un recipient mic cu ulei pentru gătit și o cutie de lapte praf.
 
Pe 2 aprilie, în ziua inspecției făcute de Sun, Nelson a scris pe Twitter: „Este a 16-a zi de carantină Covid în Shanghai, iar mâncarea este în centrul preocupării oamenilor. Nu avem voie să plecăm de acasă, astfel că livrarea la domiciliu este singura soluție. M-am trezit ieri la 6 dimineața încercând să prind orice fel de livrare, dar nu a fost nimic disponibil toată ziua. Până acum, aceleași rezultate și astăzi.”

Duminică, Nelson a transmis: „Încă ne zbatem să găsim mâncare și apă potabilă”.
 
 
 
O utilizatoare TikTok, Rochelle, care documentează personal lockdown-ul din Shanghai, a postat pe 4 aprilie următorul filmuleț, în care prezintă pachetele de mâncare primite de la guvern: 
 
În altă zi, a postat o nouă filmare în care arată cât de dificil le este chinezilor din Shanghai să comande mâncare online:
@its__rochelle I was so close #lockdown #shanghai #foryou ♬ Roxanne - Instrumental - Califa Azul
 
Vedeți AICI mai multe filmări postate pe TikTok de Rochelle despre lockdown-ul din Shanghai.
 
  
În timp ce oamenii mor de foame în apartamente, animalele de companie ale persoanelor testate pozitiv la COVID sunt îndesate în saci pentru a fi ucise:
Iată și modul brutal în care sunt luați câinii: 

Dronele au grijă ca mesajul să ajungă la tovarășii cetățeni trăitori într-o realitate comunistă orwelliană: