ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 20:00 Convoiul francez al Libertății a ajuns vineri seara în apropiere de Capitala Franței și a fost întâmpinat cu entuziasm de localnicii din Troyes, un orășel de lângă Paris. Este important de precizat în context că parizienii au la activ zeci de weekenduri de ieșit în stradă împotriva pașapoartelor și a obligativității vaccinării Covid. Poliția din Troyes nu a făcut decât să asigure fluiditatea traficului și ordinea publică. Este de așteptat un sfârșit de săptămână de foc la Paris. VIDEO

Poliția din Paris se pregătește pentru protestele Convoiul libertății, prevăzute pentru acest weekend, mobilizând 7.200 de ofițeri și desfășurând buldozere și tunuri cu apă dar și blindate pentru a păstra neocupate străzile, relatează vineri DPA citată de ȘtiripeSurse.

Ministerul de Interne francez a interzis un convoi de camionagii și alți șoferi nemulțumiți de restricțiile referitoare la COVID-19 și de cerințele de vaccinare împotriva coronavirusului, după cum am anunțat azi dimineață.

Protestatarii se inspiră din modul de a manifesta adoptat de luptătorii pentru LIbertate din Canada.

Organizatorii au fost amenințați cu pedepse de șase luni de închisoare și o amendă de 7.500 de euro.

Participanții au început deja să pornească din mai multe orașe din Franța și ar urma să ajungă la Paris vineri seara.

Principalul motiv al protestelor este reprezentat de regulile stricte impuse persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19. Începând din 25 ianuarie, acestea au putut participa la activități publice doar într-o măsură limitată.

Nemulțumirile au fost amplificate de creșterea prețurilor produselor petroliere, adaugă sursa citată.

Vă vom ține la curent cu evoluția situației.

Citiți și Tucker Carlson: Justin Trudeau învață pe propria piele Lecția lui Ceaușescu

VIDEO: VIDEO: