ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Macron și-a reluat ideea trimiterii de trupe NATO pe teritoriul Ucrainei, mai ales că situația de pe front s-a înrăutățit, iar rușii avansează și cuceresc noi localități. În plus, președintele Franței a pronunțat din nou numele României printre posibilele victime ale rușilor, relatează Euronews.

Macron reia ideea ca NATO să trimită trupe în Ucraina

"Nu exclud nimic, pentru că ne confruntăm cu cineva care nu exclude nimic. (...) Eu am un obiectiv strategic: Rusia nu are voie să învingă în Ucraina. Dacă Rusia câștigă în Ucraina, nu va exista securitate în Europa. Cine poate pretinde că Rusia se va opri acolo? Ce securitate va exista pentru alte țări vecine, Moldova, România, Polonia, Lituania și alții? (...)

Dacă Rusia a decis să meargă mai departe, va trebui, în orice caz, să ne punem cu toții această întrebare (n.r.: a trimiterii de trupe). E un apel de trezire strategic pentru omologii mei. Rusia este o putere de destabilizare regională, o amenințare la adresa securității europenilor", a spus Emmanuel Macron, potrivit The Economist.

El a precizat că problema trimiterii de trupe va apărea "în mod legitim" dacă Rusia ar rupe linia frontului și "dacă Ucraina va cere acest lucru".

În alt interviu de săptămâna trecută, Macron a spus că Europa este "pe moarte" și că "ar putea să moară" parțial din cauza amenințării Rusiei, conform France 24.