ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Istoricului Mădălin Hodor i-a fost suspendată calitatea de cercetător al CNSAS și este anchetat disciplinar după ce a făcut publice documente privind colaborarea unor intelectuali cu fosta Securitate, printre care figurau Ioan-Aurel Pop, noul președinte al Academiei Române și jurnalistul Cornel Nistorescu. Decizia de suspendare a sa a fost luată cu 11 voturi „pentru” și doar două „împotrivă”.

Mădălin Hodor, este cercetat disciplinar și are acreditarea suspendată pe durata cercetării, potrivit fișei lui de pe site-ul CNSAS, anunță News.ro.

Reamintim că Revista 22 a publicat luna trecută, sub semnătura lui Mădălin Hodor, un articol în care prof. Ioan -Aurel Pop, președintele Academiei Române, ziaristul Cornel Nistorescu și alții, erau acuzați că ar fi apărut „pe lista colaboratorilor Direcției Securității Statului”. În realitate, la o lectură mai atentă a textului, se putea vedea că Hodor nu folosea nicăieri sintagma de colaborator al Securității, ci „listă a colaboratorilor aflați în legătura UM 0225”, lucru complet diferit. Și asta pentru că academicianul Ioan - Aurel Pop are adeverință de necolaborare cu Securitatea, eliberată chiar de CNSAS incă din 2009, iar Hodor cunoștea foarte bine acest lucru.

Jurnalistul Dan Andronic explica, într-un text publicat ulterior în EVZ, cum au încercat liderii GDS  să influențeze alegerile la șefia Academiei Române prin publicarea acestor informații compromițătoare la adresa profesorului Ioan Aurel Pop, deși Mădălin Hodor știa că acesta primise adeverință de necolaborare cu Securitatea din 2009

Hodor era acreditat pentru următoarele teme de cercetare: "Cadrele Securității, 1948-1989,  Istoria spionajului românesc de la Al Doilea Război Mondial la Revoluția din Decembrie 1989, Jaful de la Filiala Giulești a B.N.R. din 195,  Revoluția Română din Decembrie 1989”.