ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mădălina Nistor, studentă în anul III la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” și anul I la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, mama unui băiețel de nici doi ani, are nevoie de ajutorul nostru, după ce a fost diagnosticată cu o boală cruntă, leucemie acută limfoblastică.

Mădălina este o persoană activă. Anul trecut, în martie, Mădălina dansa tango la un bal caritabil organizat de Compania de Tango Cluj. În aprilie, alerga la un maraton pe străzile din Cluj-Napoca.

În ziua de 11 ianuarie a acestui an, viața i-a fost dată peste cap. ”Mi-am făcut analize de sânge la un laborator, am fost de dimineața la recoltat și apoi am fost sunată pe la prânz ca să merg de urgență la clinica de hematologie. S-a petrecut totul repede. În jumătate de zi am primit și diagnosticul și m-au și internat”, a povestit tânăra pentru clujust.ro.

Leucemia acută limfoblastică este o afecțiune hematologică severă determinată de proliferarea necontrolată în măduva osoasă de celule imature numite limfoblaști.

În 28 ianuarie, Compania de Tango Cluj a demarat campania de donare de sânge pentru Mădălina, care are grupa A2 pozitiv, iar la biblioteca Facultății de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj au început să se adune bani în cadrul instituției.

De asemenea, conducerea facultății a hotărât să-i restituie taxa de școlarizare achitată. Costurile pentru tratarea unei astfel de boli și pentru un eventual transplant medular sunt ridicate, astfel că trebuie mobilizată cât mai multă lume.

Toți cei care doresc să o ajute pe Mădălina pot dona în contul deschis la BCR RO56RNCB0818124241300005, pe numele Nistor Andreia-Madalina.