ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) și-a adjudecat tot ce se putea la Târgu Mureș.
 
Soos Zoltan, candidat independent susținut de UDMR, a câștigat alegerile pentru Primăria Târgu Mureș. Potrivit numărătorii paralele, el a obținut peste 25.500 de voturi din cele 57.417 voturi raportate de secțiile de votare, relatează Agerpres.


Consiliul Județean Mureș a fost câștigat tot de UDMR prin Peter Ferenc. El a obținut peste 50.200 de voturi, în timp ce candidatul PNL, Cristian Chirteș, ocupă poziția a doua, cu peste 28.700 de voturi, potrivit numărătorii paralele efectuată de organizația liberală Mureș în 70% din secțiile de votare.

Un articol semnat de jurnalistul Cătălin Tache în ”Național„ - Serviciile de Informații Externe ale Budapestei cumpără Ardealul - oferă amănunte teribile despre starea gravă a României, parcă abandonate de apărătorii ei firești din cadrul instituțiilor statului român. „Informacios Hivatal defilează prin Ardeal, acolo unde tot mai multe ”colonii economice” sunt plantate pe harta României de către statul ungar, prin intermediul serviciului său de informații externe – HI! Cel care, după trecerea în subordinea directă a Ministerului Afacerilor Externe de la Budapesta și venirea în fruntea Informacios Hivatal a fostului spion maghiar din perioada comunistă și un vechi colaborator al FSB-ului rusesc, Jozsef Czukor umilește pur și simplu serviciile secrete românești. Acestea părând încă amorțite într-o strategie de ”apărare a teritoriului național” învechită și incapabilă a răspunde adecvat operațiunilor spionajului maghiar. Unele care beneficiază atât de sume absolut halucinante din partea guvernului Orban – ăla de la Budapesta, bineînțeles! – dar și de sprijinul nemijlocit al serviciilor externe austriece și rusești”,scrie jurnalistul.


El spune că sute de milioane de euro ajung în ”colonii” prin pomparea din bugetul oficial al Ministerului Afacerilor Externe de la Budapesta, cel care răspunde de implementarea acestui proiect. Iar asta se face prin mijlocirea directă a Informacios Hivatal, de doi ani de când serviciul este parte integrantă a MAE ungar. „În timp ce statul român ”contraatacă” aceste agresive operațiuni financiare ca în Evul Mediu, cu câteva structuri militare ale DGIA pregătite pentru ambuscade prin munți! Structura contrainformativă a MApN alocând sume importante antrenamentelor cu baioneta în dinți prin casele conspirative din județul Mureș, de zici că nu suntem țări aliate cu Ungaria în cadrul NATO! Și deci soluția militară va fi oricum una imposibil de aplicat!”.

Și, mai susține jurnalistul, după cum deja se vehiculează, Informacios Hivatal ar fi pe cale să le facă o nouă aroganță structurilor contrainformative românești, prin activarea unui ”centru HI” pe deplin operațional în ”colonia economică Oradea”.